3. Festival za mlade „Moslavino, u srcu te nosim“

Sada već tradicionalno, Kulturno umjetničko društvo “Đuro Kundek” iz Caginca, u subotu 18. svibnja, organiziralo je 3. Festival za mlade „Moslavino, u srcu te nosim“ kako bi svojim sugrađanima uljepšao dan prikazujući prikaz tradicijskih igara, pjesme i plesa.

U prepunom Društvenom domu Caginec, mali folkloraši KUD-a “Đuro Kundek” Caginec koji djeluju samo mjesec dana izveli su dvije tradicionalne pjesme njihovog kraja, uz pomoć malih tamburaša koji vježbaju samo godinu dana. Kao gosti nastupili su Kud „Obreška“ iz Obreške, Kud „Ogrank seljačke sloge“ iz Posavskih Brega, OŠ Braće Radić Iz Kloštar Ivanić, OŠ Ksaver Šandor Đalski iz Donje Zeline, Dječiji vrtić Tintilinić iz Svetog Ivana Zelina i Plesna udruga Magi iz Graberja Ivanićkog.

Festival je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Željko Posilović koji se je zahvalio domaćinima na ovako predivnoj ideji i djeci koja su došla prezentirati svoje običaje.

KUD je na kraju koncerta svoju publiku i izvođače počastio sa prigodnim domjenkom.

KUD “Đuro Kundek” Caginec osnovan je 2008.godine i djeluje u 3 skupine: tamburaškoj, pjevačkoj i plesno-pjevačkoj skupini. Pjevaju i plešu pjesme i plesove Moslavine i Posavine jer se Caginec nalazi na samoj granici tog kraja. Voditelj folklora je Stjepan Fabijanić, voditelj tamburaša Vitomir Čanađija, voditeljica pjevanja Nada Kruljac, a predsjednica Nevenka Matija.

Napisala: Ivana Kordić
Foto: Zdenko Vanjek

2018-05-22T12:52:33+00:0022 Svibanj, 2018|Kultura|