Sportski mozaik

Sezona na županijskim nogometnim terenima završila je u Vezišću završnicom kupa Nogometnog središta Križ. U finalnim utakmicama mlađih kategorija dominirale su ekipe Škole nogometa mladeži NK Naftaš Ivanića.

Kod pionira svladan je Kloštar 10:0, kadeti su bili bolji od Sloge 7:1, a juniori su pobijedili Mladost Obedišće 8:0.

U finalu seniora sastale su se dvije prvoplasirane ekipe 1. županijske lige Sloga iz Križa i NK Kloštar. U iznimno zanimljivoj i napetoj utakmici povela je Sloga nakon pola sata igre preko Marija Broza. Do kraja poluvremena Križani su mogli povećati vodstvo no na odmor se otišlo s 1:0.
U nastavku, Kloštar je krenuo s tri napadača što je rezultiralo s dva gola Antonija Šempera i Matije Mučića. Kloštarnci su iz nekoliko vrlo dobrih prilika mogli potvrditi pitanje pobjednika, no u u posljednjim trenutcima susreta Sloga je nakon udarca iz kuta preko Dominika Ivanovića izjednačila na 2:2. Odmah se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a smireniji su bili igrači Kloštra i ukupnim rezultatom 7:5 vrlo dobru sezonu zaokružili su podizanjem pehara kupa Nogometnog središta Križ.

Zadovoljan završetkom sezone bio je i trener Kloštra Josip Krezo:

AUDIO PRILOG: Josip Krezo 0:28

Veterani Ivanića su u subotu četvrtu godinu u nizu odigrali prijateljski susret s Usorom. Bolja je bila ekipa iz BiH rezultatom 8:1, a treba napomenuti da su za Usoru igrali bivši igrači Željezničara, Sarajeva, Veleža i Zrinskog. Posljednje kolo 2. veteranske lige Zagrebačkog nogometnog saveza je u srijedu kada Ivanić gostuje kod Maksimira.

PRVENSTVO HRVATSKE U RUKOMETU NA PIJESKU
Drugi turnir Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku odigran je ovoga vikenda na sportskim terenima izletišta Petek. Natjecalo se 18 ekipa i to 11 u muškoj i 7 u ženskoj konkurenciji. U ženskom dijelu turnira, mađarska juniorska reprezentacija u finalu je svladala ekipu Kontesa Nera s 2:1 dok je Toyota Dubrava zauzela treće mjesto. U muškoj konkurenciji, Ivanić Open osvojila je ekipa Detono Zagreb koji su u finalu pobijedili Sesvete 2:1 u setovima, dok su u utakmici za treće mjesto snage odmjerili Čakovec i Toyota Dubrava, a treće mjesto je još jednom pripalo momčadi iz Dubrave.

ODBOJKA
I ove je godine Odbojkaški klub Ivanić Grad, u sklopu dana grada, održao svoj tradicionalni turnir “Lipanj u Ivaniću”. Na turniru su, uz domaćina, nastupile ekipe iz Ženskog odbojkaškog kluba Vrbovec te Odbojkaški klub Dugo Selo, djevojčice uzrasta Mini odbojke, 2008. godište i mlađe.
Većina igračica upravo na ovom turniru naprave svoje prve prave odbojkaške korake, pobijede strah i tremu te učvrste volju i želju za treniranjem ovog sporta. Turnir je osvojila ekipa Vrbovca, Dugo Selo je osvojilo 2.mjesto, dok je Ivanić zauzeo 3. mjesto.

Izvor tekst/foto: Obiteljski radio Ivanić / Zoran Ožetski

2018-06-19T15:27:38+02:0019. Lipanj, 2018.|Sport|