“Bili smo u Arkadiji” izložba Ivane Ožetski

U povodu Dana Grada Ivanić-Grada, u utorak 29. svibnja u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad, otvorena je izložba multimedijalne umjetnice Ivane Ožetski. Ispred brojnih posjetitelja autoricu i goste pozdravio je ravnatelj POU Dražen Malec dok je izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Željko Posilović. O autoričinom radu uvodnu riječ održala je Draženka Jalšić Ernečić viša kustosica Muzeja grada Koprivnice.

Ivana Ožetski kao multimedijalna umjetnica istražuje medij kao predmet koji ne mora imati pojavnost u stvarnom svijetu umjetnosti. Sjena, jezik, frekvencija, protok vremena u umjetničkom istraživanju oblika i boje jednako su važni kao štafelajno slikarstvo, fotografija, land art i video. U tom smislu Ivana Ožetski pripada onom dijelu suvremene hrvatske umjetnosti koji svojim radom i načinom djelovanja propituje osnovna pitanja o postojanju svijeta, života i umjetnosti. Autorica u svojoj začudnosti preispituje mističnu ulogu umjetnika kao demijurga ili medija (prenositelja poruka) odavno zapisanih u odnosima primijenjene matematike i Svete geometrije, frekvencijama kojih smo dio i koje su dio nas samih. Jesmo li sazdani od elektromagnetskih valova, radio valova, valova zvuka ili svijetlosti, umjetnici je važno u kontekstu pitanja zašto postojimo. Pitanje prapočetka u kontekstu umjetničkog čina nameće pitanje umjetničke Ideje i njezine projekcije te pitanje postojanja umjetničkog djela prije umjetničke namjere.

Izložba je organizirana uz potporu Grada Ivanić-Grada i Zagrebačke županije. Izložbu možete pogledati do 13. lipnja 2018.

2018-05-31T11:06:42+00:0031 Svibanj, 2018|Kultura|