Održan koncert “Božić u Bregima”

U organizaciji KUD-a “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi u subotu 08.12.2018. u crkvi Svetog Maksimilijana u Posavskim Bregima održan je božićni koncert “Božić u Bregima”.

Na koncertu su nastupali: ŽVS “Koledarice” KUD-a “Preporod” iz Dugog Sela, ŽVS “Klencerice” KUD-a “Horvati” iz Horvata i KUD “Ivan Goran Kovačić” Beravci. Osim gostiju na koncertu je zapjevala i ženska pjevačka skupina KUD-a domaćina.

Svima je već poznato da u KUD-u “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi djeluju tri dječje skupine, a manje je poznato da već neko vrijeme marljivo vježbaju i mladi tamburaši različitih dobnih skupina. Sve dječje skupine su ujedinili snage i zajedno zapjevali nekoliko božićnih pjesama, te je nekima od njih ovo bio prvi nastup.

Djeca su znak da Breški folkloraši imaju nastavljače tradicije, koja se naraštajima čuva u Bregima. Nakon koncerta ispred crkve uz božićne pjesme je održano druženje s mještanima i posjetiteljima uz kolače, kuhano vino i kuhanu rakiju te je u društvenom domu održan domjenak za uzvanike i sudionike koncerta.

Koncertu je prisustvovala direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić Grada Ankica Bešter.

2018-12-11T12:47:47+00:0011 Prosinac, 2018|Kultura|