Predavanje „Kulturno-povijesna baština Ivanić-Grada“

Nastavno na temu Mjeseca hrvatske knjige 2018. „Baš baština“, u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad je u utorak, 20.11.2018. održano edukativno predavanje o povijesti i baštini Ivanić-Grada. Pod nazivom „Kulturno-povijesna baština Ivanić-Grada“ predavanje je održala dr. sc. Maja Cepetić Rogić.

Od prvog spomena riječi Ivanich pa sve do današnjih dana, učenici viših razreda OŠ saznali su kako je Ivanić-Grad nekad izgledao, kako je mijenjao ime, što je podgrađe, gdje se nalazila Ivanić tvrđa, spomenuti su važni povijesni datumi i događaji, znameniti Ivanićani, obrtništvo, razvoj Grada…

Prateći kronologiju, vidjeli smo niz fotografija nekadašnjeg Ivanića te što je sve ostavljeno kao kulturno naslijeđe današnjim i budućim generacijama.

Učenici su tijekom predavanja odgovarali na pitanja na pripremljenim listićima koji će im ostati kao podsjetnik da je važno poznavati, cijeniti i čuvati baštinu svoga kraja.

Jasmina Hren

2018-11-26T08:19:58+00:0026 Studeni, 2018|Kultura|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.