U Vezišću održan svečani božićni koncert u čast Milki Trnini

U novouređenoj sali Doma kulture Milka Trnina u Vezišću sinoć je održan tradicionalni Božićni koncert u čast Milki Trnini. Nakon što je sve nazočne pozdravio Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić te svima zaželio blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu, Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Mladen Rogić dodijelio je Plaketu Milke Trnine koju unazad nekoliko godina Općina Križ dodjeljuje kao posebno počasno priznanje za zahvalnost i istaknuti doprinos promicanju kulturne ostavštine imena i djela Milke Trnine u Hrvatskoj i svijetu.

Temeljem Javnog poziva za dodjelu Plakete Milke Trnine, Općinski načelnik Općine Križ, predložio je Općinskom vijeću Općine Križ da Plaketu Milke Trnine ove godine dodijeli Tihomiru Tičaku, što je ono i učinilo na sjednici održanoj 10. prosinca ove godine. Nastojanja Tihomira Tičaka na čelu Mjesnog odbora Vezišće u promicanju imena i djela svjetske operne dive Milke Trnine, tijekom proteklih nekoliko godina imaju izuzetnu vrijednost za Općinu Križ.

Osim predstavnika Općine Križ, poseban gost ovogodišnjeg koncerta bio je Dalibor Bastalec, izaslanik Gradonačelnika Grada Zagreba, a sala je bila do posljednjeg mjesta ispunjenja ljubiteljima opere i svima onima koji baštine uspomenu na Milku Trninu. Na koncertu je nazočila i predsjednica Udruge poklonika Milke Trnine dr. sc. Zdenka Weber.

Dio programa kojeg su svi najviše iščekivali bio je operni koncert solista Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu s kojom Općina Križ već dugi niz godina ima neupitnu suradnju. Nastupili su Ivanka Boljkovac, sopran, Mira Vlahović, sopran, Tvrtko Stipić, tenor, Nikša Radovanović, tenor uz Klavirsku pratnju: Helene Borović. Večer je nastavljena posebnim nastupom mlade i talentirane Antonije Žarković. Antonija je rođena u Zagrebu 1998. godine, a nakon završene Osnovne glazbene škole, počinje učiti pjevanje na Glazbenoj školi Blagoje Berse u Zagrebu. Maturirala je u 2018. godine u klasi profesorice Viktorije Badrov te se usavršavala na masterclassu Olivere Miljaković. Bilježi brojne uspješne nastupe, a ono zašto je nastupila u Vezišću je ljubav prema našoj Milki Trnini. Večer je završena nastupom domaćina, Mješovitog pjevačkog zbora Milka Trnina iz Vezišća pod vodstvom novog voditelja Javora Valjka.

Izvor: Općina Križ
Foto: Zoran Ožetski

2018-12-14T09:38:13+00:0014 Prosinac, 2018|Vijesti iz županije|