Ususret Martinju – policija će pojačano nadzirati…

Sa svrhom smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama te sankcioniranja prometnih prekršaja vozača koji u organizmu imaju alkohola i droge, upravljaju vozilom brzinom većom od dopuštene, kao i ostalih prekršaja vozača koji su najčešće uzroci prometnih nesreća, odnosno radi podizanja ukupne razine sigurnosti cestovnog prometa, policijska postaja Ivanić-Grad će u vremenskom periodu od 05 do 12. studenog 2018. provoditi pojačani nadzor vozila i vozača, na svim cestovnim pravcima.

Vozače koji se odluče konzumirati alkoholna pića savjetujemo da ne sjedaju za upravljač vozila, već da si unaprijed osiguraju prijevoz. Niti jedan razlog za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola nije opravdan i vozač pod utjecajem alkohola nije opasnost samo za sebe, već i za ostale sudionike u prometu.

U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

2018-11-05T19:51:06+00:005 Studeni, 2018|Novosti|