The Clash – London’s Burning

London’s Burning osma je pjesma po redu na njihovom prvom albumu jednostavnog naziva The Clash. Album je imao dvije verzije britansku i američku. Album je u Britaniji izašao 1977. godine dok je u Americi u nešto izmijenjenoj verziji objavljen 1979. godine.

Tko još na album stavlja pjesmu koja počinje s “London gori” pitali su se mnogi, ali pjesma govori o mnogo banalnijim stvarima poput prometne gužve u Londonu u kojoj ljudi ostaju zarobljeni do večernjih sati.

Pjesmu potpisuje Joe Strummer u suradnji s Mick Jonesom i Paul Simononom. Fotografija na naslovnici albuma je snimljena u uličici nasuprot vrata bendove zgrade za probe u Camden Marketu. Bubnjar Terry Chimes, iako punopravni član benda, nije na slici jer je već tada donio odluku da će napustiti bend. Slika policajaca u jurišu na stražnjoj strani je snimljena 1976. godine na Notting Hill Carnivalu, koji je bio inspiracija za pjesmu “White Riot”.

Album je producirao Mickey Foote, a objavio ga je CBS Records. Album je snimljen tijekom tri vikenda dok su ukupni troškovi produkcije iznosili su samo 4000 funti.

O.Z.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-09-17T11:50:15+00:0011. Rujan, 2015.|Miris vinila|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.