Creedence Clearwater Revival – Bad Moon Rising

Idemo u davnu 1969. godinu gdje se na UK Charts -u – glazbenoj ljestvici 100 najvećih hitova, na 7. mjestu nalazi grupa Creedence Clearwater Revival i njihova skladba Bad Moon Rising.

Skladbu, koja je bila vodeći singl s njihova albuma Green River, koji je izašao četiri mjeseca kasnije, potpisuje John Fogerty. Najveći uspjeh skladbe bilo je 2. mjesto na Billboard Hot 100 singles chart te puna tri tjedna 1. mjesto na UK Singles Chart-u.

Skladbu su na svoj način preradili i snimili mnogi izvođači prilagodivši je raznim glazbenim stilovima. Poznati Rolling Stone magazin skladbu je svrstao na svoju ljestvicu najboljih 500 pjesama svih vremena.

Creedence Clearwater Revival ili jednostavno CCR bila je američka rock grupa koja je djelovala u razdoblju s kraja 60-ih i početkom 70-ih. U tek 5 godina koliko su zajednički djelovali uspjeli su izdati nekoliko albuma i pjesama koje su označile doba rocka što ih stavlja u jedne od najboljih rock skupina svih vremena.

Neke od poznatijih pjesama koje su izdali su “Proud Mary”, “Looking at my back door” i “Have you ever seen the rain”. Uvršteni su u “Rock and Roll kuću slavnih” 1993. godine.

Video: youtube
Foto: Wikipedia

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:35:03+00:0028. Kolovoz, 2015.|Miris vinila|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.