2.450.000 kuna za povećanje energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene

Zagrebačka županija osigurala je 2.450.000 kuna za sufinanciranje troškova građenja, opreme i usluga energetske obnove zgrada javne namjene u vlasništvu jedinca lokalne samouprave (JLS) ili javnih ustanova koje su osnovale JLS. Natječaj za dodjelu spomenutih sredstava otvoren je do 15. rujna 2014. godine.

Pod zgradama javne namjene podrazumijevaju se zgrade javnog sektora u kojima se pružaju usluge velikom broju ljudi kao što su zgrade državnih upravnih i drugih tijela, zgrade za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, zgrade za stanovanje zajednica poput studentskih i đačkih domova, zgrade kulturnih namjena kao što su kina, kazališta, te zgrade bolnica i drugih ustanova zdravstveno-socijalnog karaktera.

Pravo na korištenje sredstava Zagrebačke županije mogu ostvariti jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine) koje imaju sjedište na području Zagrebačke županije, ulažu vlastita sredstva u provođenje projekta rekonstrukcije te prihvaćaju uvjete zajedničkog sudjelovanja u financiranju provedbe projekta energetske učinkovitosti.

više na www.zagrebacka-zupanija.hr

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-07-26T16:30:07+02:002. Srpanj, 2014.|Vijesti iz županije|