2. Međunarodni memorijalni turnir Antonio Matijević

U nedjelju 9. ožujka, 2014. u Sportskoj dvorani “Žeravinec” u Ivanić-Gradu, održan je drugi memorijalni rukometni turnir u sjećanje na tragično preminulog Antonia Matijevića pod nazivom “Djeca prijatelji” .

Antonio Matijević bio je član svih selekcija unutar škole rukometa MRK Ivanić, te je za svog kratkog života postigao zavidne rezultate, a zadnji najveći uspjeh mu je bio osvajanje državnog srednjoškolskog prvenstva 2011. godine za Srednju školu „Ivan Švear“.

Na svečanom otvaranju turnira nazočili su seniorska rukometna ekipa “Zagreb CO” te kompletan stručni stožer hrvatskog rukometnog saveza (Ančić, Saračević, Dvoršek, Udovičić, Jović, Kelentrić), kao i mnoge istaknute osobe iz kulturnog, sportskog i političkog života na državnoj i lokalnoj razini. U ime Grada Ivanić-Grada turniru je nazočila dogradonačelnica Gordana Brcković.

Na turniru je nastupilo 28 ekipa podijeljenih u dvije skupine – godišta i to 2003. i 2004. godište.

Pobjednici turnira za 2003. godište je ekipa RK “Petrinja”, drugo mjesto osvojila je ekipa domaćina RK “Ivanić”, dok je treće mjesto osvojila ekipa RK “Rugvica”.

Za 2004. godište zlato je osvojila ekipa RK “Rugvica” , drugo mjesto pripalo je ekipi RK “Matulji” iz Matulja, broncu su osvojili dečki iz RK “Valpovka” iz Valpova.

Najbolji igrač turnira za 2003. godište je Alen Ganić iz RK “Petrinja, dok je najbolji igrač turnira za 2004. godište Toni Živković iz RK “Matulji”.

Najboljim golmanima turnira proglašeni su: Ivan Džanan MRK “Ivanić” za 2003. godište i Zvonimir Hrka RK “Rugvica” za 2004. godište.

Zoran Ožetski

Pogledaj na Facebook-u
 

2017-05-23T20:36:53+02:0010. Ožujak, 2014.|Sport|