Coca-Cola Cup 2014. i Sportske igre mladih u Ivanić-Gradu

Danas su se na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu održali Coca-Cola Cup i Sportske igre mladih, a okupilo se sedam stotina natjecatelja. Plamen Igara koji je krenuo prošlog tjedna iz Istre i koji će osim četrdeset gradova Hrvatske ove godine obići dvadeset gradova Bosne i Hercegovine te po prvi put deset gradova Srbije, zapalio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Sportske igre mladih prošle su godine u Ivanić-Gradu imali svečano zatvaranje i nama je doista drago da smo ponovno zajedno, ovog puta na Coca-Cola Cup-u – rekao je gradonačelnik Leš. Naš grad izdvaja 2,5 milijuna kuna za sportske aktivnosti, a u suradnji sa Zagrebačkom županijom dogovorili smo i gradnju sportske dvorane. To kazuje koliko nam je važno potaknuti djecu i mlade zdravom životu – dodao je.

Sportske igre mladih ove godine slave svoju ”punoljetnost” – osamnaest godina postojanja i zato smo ove godine odlučili napraviti još spektakularniji Coca-Cola Cup, sa još više natjecatelja- rekao je izvršni direktor SIM-a Tihomir Gudić.

Današnjem Coca-Cola Cup-u nazočili su i dožupan Zagrebačke županije Rudolf Vujević i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin.

Mi uvijek podržavamo Sportske igre mladih – rekao je Vujević – jer je to manifestacija zahvaljujući kojoj veliki broj djece svakog ljeta ima beneficiju kvalitetno provoditi vrijeme u sportu i druženju.

Mi u Zagrebačkoj županiji ulažemo dosta napora u borbi protiv velikog problema današnjce – pretilosti. U predškolskim i školskim ustanovama smo promijenili režim prehrane, potičemo djecu na kretanje i bavljenje sportom i u tom smislu ćemo uvijek biti uz manifestaciju kao što su Sportske igre mladih – rekao je Štublin.

Coca-Cola u Hrvatskoj dosad je napravila mnogo važnih koraka u promicanju važnosti zdravih stilova života koji uključuju redovnu tjelesnu aktivnost te tako aktivno pridonose borbi protiv rastućih zdravstvenih problema među kojima je svakako pretilost. Sportske igre mladih i Coca-Cola Adria već drugu godinu uspješno surađuju i ovaj današnji , još jedan uspješan Coca-Cola Cup doista nas raduje – rekla je Ana Kljaić Balenović, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Coca- Cola Cup i Sportske igre mladih prošle su godine okupile 84.790 sudionika, a ovogodišnji plan je približiti se brojci od 100.000 djece i mladih. Osim atletike, novost na Coca-Cola Cupu je i izbor najboljeg nogometaša Hrvatske kojeg biraju sami sudionici. Najbolji natjecatelji u Ivanić-Gradu u kategoriji cageballa su ZERKA 4. Najuspješniji natjecatelji u atletici koji su se plasirali na veliku završnicu u Splitu, a koja će se održati tijekom srpnja i kolovoza u Splitu su: u kategoriji djevojčica 2003. g. i mlađe Antonija Tupek, u kategoriji dječaka 2003. I ml. Tin Domitrović, u kategoriji djevojčice 2005. I mlađe Nika Jambrek, a u kategoriji dječaci 2005. I ml. Ivan Huzanić. U kategoriji graničara u Split na Završnicu putuju ekipa MALA ZERKA (2005.) i MUNJEVITI (2003). Najjači udarac je imao Juraj Spudić, a najvještiji u žongliranju bio je Antonio Rezabet.

[srizonfbalbum id=27]  
Pogledaj na Facebook-u
 

2017-05-23T20:36:42+02:0010. Travanj, 2014.|Gradska zbivanja, Sport|