Damian Sekulić izborio nastup za svjetsko prvenstvo

S krajem ožujka u gradu Jesolo (Italija), započela je natjecateljska sezona za Damiana Sekulića. Međunarodno natjecanje koje je okupilo vozače iz cijele Europe za Damiana je završilo s malo manje sreće, te je predfinalna utrka za Damiana završila već u prvom krugu kad ga je u gužvi na startu jedan od vozača izbacio sa staze. Takav završetak predfinalne utrke rezultirao je startom s 13. mjesta u finalu. Odličnom borbom do samog kraja uspio je doći do 7. mjesta.

Drugo natjecanje koje se bodovalo za Prvenstvo Hrvatske i Sportstil Cup, koji se vozi u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji, odvijalo se 11.-12.04.2015. u Novom Marofu na karting stazi Rauš. Veliki broj gledatelja uživalo je gledajući zanimljive utrke vozača iz Hrvatske, Slovenije i BIH. U Damianovoj klasi, od samog početka, monopol na najbrži krug, pole position, kao i prva mjesta u predfinalnoj i finalnoj utrci imao je Damian.

CEE (Centralno-istočna europska zona), natjecanje na Pannoniaringu, Mađarskoj, proteklo je uz puno dobrih ”fajtova”, mjerenja vremena u stotinkama razlike, malo lošijim startom u predfinalnoj utrci gdje je završio sa 8. mjestom. Finalna utrka je završila za Damiana u već prvom krugu kad je zbog prevelike želje jednog od konkurenata, izbačen sa staze.

Sljedeće natjecanje bodovalo se za Prvenstvo Hrvatske i održano je 16. i 17.05. u Novom Marofu. Pole positionom te pobjedom u prvoj i drugoj utrci dana Damian je sakupio maksimalan broj bodova, i time slavio na najvišem mjestu na pobjedničkom podiju.

Virovitičko natjecanje, 06.-07.06.2015. uz male tehničke poteškoće, prošlo je zadovoljavajuće, odnijevši pobjedu na prvoj utrci dana, te uz malo manje sreće, uzevši drugo mjesto u drugoj utrci.

Nakon još dva natjecanja u Sportstil Cupu, održanih u Ptuju i Vranskom, Damian je zauzeo vodeću poziciju u ukupnom poretku u svojoj klasi. Također, u Prvenstvu Hrvatske uvjerljivo vodi ispred svojih konkurenata.

3 preostala natjecanja Sportstil Cupa (Cividale 30.08., Ptuj 13.09. i Vransko 27.09.) donijela su Damianu vrijedne bodove za osvojeno 1. mjesto u ukupnom poretku kojim se izborio za titulu prvaka u svojoj klasi, a time i ulaznicu za svjetsko RotaxMax Challenge Grand finale.

Svjetsko Rotax finale se održava od 08.-14.11.2015. godine u Portimao, Portugalu. Na osnovi 9 odvezenih natjecanja, većinom odnoseći pobjede u svojoj klasi, Damian je kao nagradu dobio ulaznicu na međunarodno natjecanje najboljih u Rotax klasama.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-10-05T15:39:05+02:005. Listopad, 2015.|Sport|