Dodijeljena priznanja najboljim sportašima osnovnih i srednjih škola

U prostorijama OŠ Stjepana Basaričeka jučer je održana svečanost dodjele priznanja najboljim sportašima učenicima osnovnih i srednjih škola, školskim sportskim društvima, školskim ekipama i profesorima tjelesne i zdravstvene kulture Zagrebačke županije za školsku godinu 2012/2013.

Za najboljeg sportaša srednjih škola Zagrebačke županije proglašen je Marko Cindrić, učenik iz SŠ Dugo Selo i član Školskog sportskog društva „Martin“ iz Dugog Sela, a za najbolju sportašicu proglašena je Josipa Bebek, također učenica SŠ Dugo Selo i članica ŠŠD „Martin“.

U konkurenciji najboljih sportaša osnovnih škola Zagrebačke županije najbolji je bio Matej Čižmešija iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, te ŠŠD „LOB“ iz Samobora. Najbolja sportašica između 5. i 6. razreda je Ana Fresl, također iz Samobora, a kod 7. i 8. razreda priznanje je dobila Ana Murat iz OŠ Josipa Zorića i ŠŠD „Dugo Selo“.

Priznanje za najbolje ekipe osmogodišnjih škola, u konkurenciji 5. i 6. razreda, primili su atletičari ŠŠD Stražnik OŠ Samobor i atletičarke ŠŠD “LOB” OŠ Bogumila Tonija, dok su u konkurenciji 7. i 8. razreda najbolji bili stolnotenisači ŠŠD “Gorica” OŠ Nikole Hribara i stolnotenisačice ŠŠD Dugo Selo OŠ Josipa Zorića.

Među srednjoškolcima, u muškoj konkurenciji priznanje najboljih podijelili su rukometaši ŠŠD “Mladost” SŠ “Ivan Švear”, Ivanić-Grad i stolnotenisači ŠŠD “Martin” SŠ Dugo Selo, dok su u ženskoj konkurenciji nagradu dobile rukometašice ŠŠD “Martin” također iz SŠ Dugo Selo.

Najbolje školsko sportsko društvo u konkurenciji 47 osnovnih škola je ŠŠD “LOB” OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, a u konkurenciji 13 srednjih škola najbolje je ŠŠD “Martin” SŠ Dugo Selo.

Posebna priznanja za dugogodišnji rad u školi nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture koji ove godine odlaze u mirovinu dobili su Olga Vađon iz OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice i Ivan Brajnić iz OŠ Braće Radić iz Kloštra Ivanića, a nagrade istaknutim nastavnicima koji su svojim radom dali poseban doprinos razvoju školskog športa u Zagrebačkoj županiji u protekloj školskoj godini dobili su Ismeta Čerkez, prof. TZK u OŠ Bogumila Tonija iz Samobora i Zoran Horina, prof. TZK u SŠ Dugo Selo iz Dugog Sela.

Dodjeli su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada Krešimir Orešković i gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš koji je tom prilikom čestitao svim dobitnicima i izrazio zadovoljstvo što je Zagrebačka županija i Grad Ivanić-Grad i ove godine u vrhu hrvatskog školskog sporta.

Svečanost je organizirao Županijski školski športski savez Zagrebačke županije, a za zabavni program pobrinuli su se svojim pjesmama i plesnim nastupima učenici OŠ Stjepana Basaričeka.

2017-05-23T20:37:11+02:005. Prosinac, 2013.|Novosti, Sport|