DOLINA LEPTIRA NA KRILIMA HAIKU – POEZIJE

IVANIĆKI HAIKU KRUG U KUPSKOJ DOLINI LEPTIRA

– Nagrade autorima iz Ivanić Grada, Velike Ludine i Novske

U organizaciji Udruge „Goranski koraci“ Delnice, u subotu sudionike Trećeg haiku susreta pjesnika ugostio je Brod na Kupi. Na natječaj iz 43 mjesta od 238 autora prispjelo je 736 ostvarenja na temu rijeka i leptir. Ona su donijela i zbornik haiku radova „ Oj, Delnice, grade pod Petehovcem “ (glavna i odgovorna urednica: Slavica Grgurić Pajnić). Među autorima i to nagrađenima su i članovi haiku kruga vezanih radom ili suradnjom uz Udruge „Tri rijeke“ haiku pjesnika Otoka Ivanić.

Na temu lepir druga nagrada pripala je Stjepanu Rožiću (Ivanić Grad). Povjerenstvo za ocjenu uradaka (priopćenje je dala Ljudmila Milena Mršić, Ivanić Grad) na temu rijeka za treću nagradu odabralo je radove Vesne Stipčić (Velika Ludina) i Jasne Popović Poje (Novska). U sklopu programa održana je i promocija knjiga (za svaku vrstu zasebna) – tanka, senrju i haiku radova autorice Đurđe Vukelić Rožić.

Ona je i kao glavna i odgovorna urednica predstavila bogat sadržaj (160 str.) časopisa Iris za haiku-poeziju i srodne izričaje Udruge „Tri rijeke“ haiku pjesnika Otoka Ivanić. Upućen je i poziv na okupljanje haiku pjesnika uz ivanićgradsku „Bučijadu“ (17./18. listopada). Inače na temu buče natječaju se ove godine odazvalo 169 autora iz 26 zemalja sa 608 pjesama.

2015-09-21T08:16:59+02:0016. Rujan, 2015.|Kultura, Novosti|