Državno prvenstvo mažoretkinja u Opatiji

Hrvatsko udruženje mažoret timova (HUMT) i Mažoretkinje grada Opatije organizirali su 2.državni turnir HUMT-a u Opatiji u sportskoj dvorani Marino Cvetković. U subotu 20.lipnja 2015.godine bio je prvi dio natjecanja i to u kategorijama mini formacija štap tradicionalni i moderni stil, pom pon, zastave i mix i to u tri dobna uzrasta kadeti, juniori i seniori.

Natjecanje je nastavljeno u nedjelju 21.lipnja 2015.godine u kategorijama velika formacija štap modeni i tradicionalni stil, pom pon, zastave i mix, također u tri uzrasta kadeti,juniori i seniori.Na državnom turniru prisustvovale su Mažoretkinje grada Opatije (Opatija), Pirovačke mažoretkinje (Pirovac), Vodiške mažoretkinje (Vodice), Triljske mažoretkinje(Trilj), Porečke mažoretkinje (Poreč), plesni klub Barbara (Velika Mlaka), plesna udruga Ritmokracija (Brdovec), plesna udruga Dijamant (Sisak), Ročke mažoretkinje (Roč), plesna udruga MAGI (Graberje Ivanićko), Budinščinske mažoretkinje (Budinščina), mažoretkinje Dubrovčan (Dubrovčan),Pazinske mažoretkinje (Pazin). U isto vrijeme ujedno se održavao i 1.Grand Prix (IFMS) gdje su prisustvovali timovi iz Češke, Rusije ,Mađarske i Hrvatske.

Mažoretkinje plesne udruge MAGI iz Graberja Ivanićkog 21.lipnja 2015. prisustvovale su na Državnom prvenstvu mažoretkinja u velikim formacijama u Opatiji gdje su osvojile 3.mjesto u kategoriji pom pon kadeti i 3.mjesto u kategoriji štap moderni stil kadeti.

Ovo je bio veliki uspjeh za njih nakon samo osam mjeseci rada! Trenerica je zadovoljna njihovim rezultatima i jako je ponosna na njih.
Sad će imati kraću pauzu a onda kreću pripreme za iduću sezonu!

Josipa Razum

2015-06-23T18:36:47+02:0023. Lipanj, 2015.|Sport|