Festival igračaka ove godine još bolji i bogatiji

Nakon uspješnog starta Festivala igračaka, prve i jedine manifestacije posvećene igračkama i poticanju dječje igre u Hrvatskoj i regiji, koji je prošle godine u Ivanić-Grad privukao više od 3.500 posjetitelja, ove godine će se 16. i 17. svibnja u Ivanić-Gradu održati drugi po redu Festival igračaka s još bogatijim i atraktivnijim programom i većim očekivanjima organizatora. Slogan ovogodišnjeg Festivala je ”Igra (nikad) ne umara”.

Festival igračaka ove godine još bolji i bogatiji za savršeno zabavan i ispunjen obiteljski vikend.

Organizator Festivala igračaka je Udruga Tetragon iz Ivanić-Grada, koja ima bogato iskustvo u organiziranju događaja prilagođenih djeci i mladima. Festival i ove godine ima snažnu podršku u lokalnoj zajednici s obzirom da predstavlja veliki korak Ivanić-Grada prema tituli „Grad prijatelj djece” pa je suorganizator Turistička zajednica Ivanić-Grad, a Grad Ivanić-Grad je pokrovitelj.

Festival će se održavati u i oko sportske dvorane Žeravinec, od 9:00 sati do 18:00 sati, a potvrđeno je više od 50 domaćih i stranih izlagača – proizvođača, distributera i sastavljača raznih igračaka i kolekcija igračaka. Od izlagača se izdvajaju Nerf, Rebel Nerf, LEGO te domaće perjanice Etno igračke iz Marije Bistrice, Eko igračke obitelji Adamović te Brick by Brick. Posjetitelji će uz razgledavanje i proučavanje, izložene igračke moći kupiti po promotivnim cijenama. Posebna atrakcija izlagačkog dijela Festivala igračaka bit će velika izložba od čak 20 složenih LEGO kreacija kojima će posjetitelje Festivala razveseliti udruga ljubitelja LEGO kockica „Kockica“.

Bogat izlagački dio, Mala škola zaboravljenih igara, Alka na tatinim leđima, 15-tak dječjih radionica, kazališne predstave za djecu, Koko kino maraton, izbor najbolje hrvatske igračke – samo su dijelovi zabavnog programa drugog po redu Festivala igračaka koji se 16. i 17. svibnja održava u Ivanić-Gradu.

Uz zabavu na izlagačkom dijelu, mali i veliki posjetitelji imat će priliku aktivno sudjelovati u organiziranoj Maloj školi zaboravljenih igara koja će oživjeti igre poput ”gumi-gumi” i ”pikulanja”, natjecanju ”Alka na tatinim leđima”, ali i na 15-tak različitih dječjih radionica.

U predahu će posjetitelji moći pogledati prigodne kazališne predstave za djecu i sudjelovati na Koko kino maratonu, odnosno u nizu pogledati filmske projekcije sva tri nastavka popularnog dječjeg serijala Koko (Koko i duhovi, Zagonetni dječak, Ljubav ili smrt).
”Ponuda aktivnosti na Festivalu igračaka osigurava da svaki član obitelji, od djece vrtićke dobi do djeda i baka, može pronaći zanimaciju i zabavu, a ulaz je besplatan što dolazak za vikend u Ivanić-Grad čini idealnom prilikom za obiteljski izlet i kvalitetnu obiteljsku zabavu”, izjavio je Jadranko Pongrac, organizator Festivala igračaka.

Na Festivalu igračaka će se upriličiti i izbor najbolje hrvatske igračke koju će zajedno izabrati posjetitelji i stručni žiri, a najbolja igračka će osvojiti konkretnu nagradu – mogućnost distribucije putem maloprodajnog lanca igračaka Kućica na drvetu.
Za posjetitelje iz Zagreba organiziran je i poseban turistički vlak koji će 16. i 17. svibnja u 9.30 sati polaziti s Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu prema Ivanić-Gradu, a za Zagreb će se iz Ivanić-Grada vraćati u 17 sati. Za djecu do 6 godina vožnja je potpuno besplatna.

Svi zainteresirani izlagači još se mogu javiti za sudjelovanje na Festivalu igračaka, i to do 1. svibnja putem prijavnice za sudjelovanje stranicama Turističke zajednice Ivanić-Grada – www.tzig.hr.
Više o bogatom programu Festivala igračaka saznajte na internet portalu Volim Ivanić – www.volimivanic.info i facebook stranici Festivala igračaka – www.facebook.com/festivaligracaka.

DODATNE INFORMACIJE ZA MEDIJE:

Udruga Tetragon
Jadranko Pongrac
091/28 00 331
[email protected]

Komunikacijska podrška:
Rijetka biljka d.o.o.
Igor Prstec
098 1902052
[email protected]

2015-04-23T08:55:54+02:0023. Travanj, 2015.|Najave|