Hrvatski karatisti vrlo uspješni na prvenstvu u Sofiji

Ovog vikenda je u glavnom gradu Bugarske – Sofiji održano Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore na kome je nastupila i hrvatska karate selekcija sa 92 predstavnika.

U Sofiji se okupilo 784 karateka iz 12 zemalja : Albanije, BiH, Bugarske, Cipra, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Turske i Hrvatske.

Ovaj turnir bio je iznimno kvalitetan s obzirom na to da se radi o zemljama s velikom uspjehom u svijetu karatea u Europi i svijetu, naročito u ovim uzrasnim kategorijama.

Odličnom nastupu Hrvatske reprezentacije svoj doprinos dali su i naši predstavnici Karate kluba “Mladost“ Ivanić Grad – Ivan Fran Prizmić (kategorija kadeti do 70 kilograma), Vladimir Gašpar (junior do 61 kilogram) i Jakov Bunjevac (junior preko 76kg)

Dok je Ivanu Franu ovo prvi uspješan izlazak na jaku međunarodnu scenu i osvajenje odličnog 3.mjesta, Jakov se već dvije godine pojavljuje na europskim i svjetskim smotrama sa kojih se redovito vrača sa medaljama što nije izostalo ni ovaj puta. S osvojene dvije medalje – 3.mjesto u teškoj kategoriji juniora i 3.mjesto u ekipnom nastupu spreman je za nadolazeće prvenstvo Europe početkom sljedeće godine u Švicarskoj.

Treba spomenuti i priznanje koje je pozivom da po prvi puta sudi na prvenstvu Balkana dobio i naš sudac Darko Bunjevac.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-12-16T08:37:11+01:0016. Prosinac, 2014.|Sport|