I ove školske godine osigurani su besplatni udžbenici za sve ivanićgradske osnovnoškolce

Započela je nova školska godina u koju svi učenici osnovnih škola s područja Grada Ivanić-Grada ulaze s besplatnim udžbenicima. S akcijom nabave besplatnih udžbenika Gradska uprava započela je prošle godine i tada je u tu svrhu izdvojeno približno 800.000 Kuna dok je ove godine u tu svrhu izdvojeno dodatnih 200.000 Kuna.

Izrazito mi je drago što su knjige koje su kupljene prošle godine, pažnjom učenika i njihovih roditelja izuzetno dobro očuvane te smo za ovu godinu iz gradskih sredstava trebali izdvojiti znatno manji iznos nego u prvoj godini ove akcije. Ovo je samo nastavak četverogodišnjeg projekta kojim ćemo osigurati besplatne knjige za sve naše osnovnoškolce. Mišljenja sam da je novac uložen u projekte kojima smanjujemo financijski pritisak na mlade roditelje i pomažemo im u školovanju njihove djece, izuzetno dobro uložen novac.

– rekao nam je gradonačelnik Grada Ivanić-Grada g. Javor Bojan Leš, te naglasio:

Kao i prošle tako i ove godine iz gradskih sredstava nastavit će se sufinancirati trošak željezničkog prijevoza za studente i učenike srednjih škola s područja Ivanić-Grada, a kao novost mogu spomenuti da ćemo u idućoj godini pokušati osigurati sredstva kojima bi se sufinancirali troškovi prijevoza ZET-a .

Gradonačelnik se zahvalio svim učiteljicama i učiteljima te ravnateljicama škola na odličnoj pripremi i realizaciji podjele besplatnih udžbenika. Nakon Osnovne škole Stjepana Basaričeka, gradonačelnik je obišao i OŠ Đure Deželića i OŠ u Posavskim Bregima.

Na kraju zanimljivo je za spomenuti kako se unatoč negativnim demografskim trendovima, ove godine u gotovo sve osnovne škole s područja Ivanić-Grada, upisalo znatno više “prvašića” nego prošle školske godine.

Zoran Ožetski

2015-09-07T16:15:53+02:007. Rujan, 2015.|Novosti|