Ivanić-Grad je domaćin otvorenja 18. Sportskih igara mladih

U Ivanić-Gradu će 10. travnja ove godine, u 11.00 sati, na Trgu Vladimira Nazora biti otvorene 18.“Sportske igre mladih”. Igre će otvoriti gradonačelnik Grada Ivanić-Grada – Javor Bojan Leš.

Sportske igre mladih u proteklih sedamnaest godina postale su prepoznatljiv brend u Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama Europe. Čast nam je i zadovoljstvo što smo među više od 460.000 sudionika tijekom godina djelovanja kroz druženje i sport,
promicali način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play kao najdjelotvornija alternativa svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice i time postali najveća manifestacija ove vrste u svijetu. Prošle godine je na Igrama sudjelovalo 84.790 djece i mladih.

Sportske igre mladih 2014. tijekom travnja i svibnja i ove godine organiziraju velike sportsko-zabavne manifestacije na glavnim gradskim trgovima. Animiranje djece i mladih odvijat će se u četrdeset hrvatskih gradova. Coca-Cola i SIM organiziraju ovogodišnji Coca-Cola Cup – turnir u malom nogometu ( Cageballu) za djecu od 12 do 15 godina. Osim toga, Sportske igre mladih u okviru ovih sportsko-zabavnih manifestacija koje predstavljaju veliku uvertire u ovogodišnje Igre organiziraju i natjecanje u igri Graničar i prvi put uvode još jedan sport za najmlađe – atletiku tj. utrku na 60 m. Najuspješniji predstavnici dvije kategorije graničara i atletike odlaze direktno na Završnicu u Split. Moto Igara „Živimo život bez droge jer droga uzima život” naša je misao vodilja, a uključivanje u organiziranu sportsku aktivnost pozitivno utječe na razvoj mladih osoba, usađuje im životne vrijednosti kao što su odgovornost, upornost i sposobnost za timski rad.

2017-05-23T20:36:43+02:008. Travanj, 2014.|Gradska zbivanja, Sport|