Ivanićgradskoj publici pretpremijerno prikazan Matanićev “Zvizdan”

Zvizdan govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj fragilnosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom. Film govori o postojanosti snage zabranjenih ljubavi.

Aktualni filmski trenutak u prvom planu dogodio se u srijedu, 23. rujna 2015. u 20 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.

Pretpremijera ovog nagrađenog filma u Cannesu, Puli, Sarajevu, hrvatskog kandidata za Oscara, američkog i europskog, doveo je na našu pozornicu glavne protagoniste filma: Tihanu Lazović i Gorana Markovića, kao i montažera filma Tomislava Pavlica te fotografkinju Željku Mikulčić. Redatelj filma Dalibor Matanić bio je, nažalost, spriječen.

Pred tristotinjak filmskih ljubitelja, s akterima ovog značajnog filma hrvatske kinematografije, razgovarao je Jadranko Bitenc.

Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad je organiziranjem ove filmske pretpremijere željelo dodati još jedan razlog potrebe digitalizacije filmske scene u našem gradu.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-09-24T20:12:52+02:0024. Rujan, 2015.|Kultura|