Monodrama “Dimnjačar” Ljubomira Kerekeša doživjela 1133. izvedbu


Kino sala Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić Gradu sinoć nije bila dovoljno velika da primi sve zainteresirane za 1133. izvedbu monodrame ” Dimnjačar” Ljubomira Kerekeša. Naš poznati glumac ponovo je oduševio ivanićgradsku publiku odličnim nastupom u ulozi ” malog čovjeka” zapetljanog u svakodnevne probleme života u Hrvatskoj.

Monodrama “Dimnjačar” prva je autorska predstava varaždinskog glumca i prvaka Drame zagrebačkog HNK-a Ljubomira Kerekeša. Dimnjačarske priče i dogodovštine ispričane jednostavnim jezikom jednostavnog čovjeka s bogatim lokalnim pučkim izričajem vrlo lako uspostavlja komunikaciju s publikom. Tako i protagonist ove monodrame, Ljubomir Kerekeš, neprestance mami iz gledateljstva salve smijeha, ne dopuštajući mu da se bar na čas odmori. A specifičan i simpatičan humor omogućuje mu i izravan odaziv, jer se dotiču eksplicitno i nekih lokalnih frustracija i osoba..
Od praizvedbe u veljači 1992., predstava je odigrana više od 1080 puta. Ujedno je i jedna od najdugovječnijih varaždinskih predstava svih vremena, a interes publike za ovom komedijom ne jenjava niti nakon 20 godina igranja na sceni.

27.09.2013

2017-05-23T20:37:52+02:0027. Rujan, 2013.|Kultura, Novosti|