Karate turnir “GRAND PRIX CROATIA” Samobor

U Samoboru se 18. siječnja održao prvi dio 23. po redu tradicionalnog karate turnira GRAND PRIX CROATIA pod pokroviteljstvom Grada Samobora, Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba Samobor. Suorganizator je kao isvake godine do sada bio Hrvatski karate savez.
Sponzori ovog velebnog međunarodnog natjecanja su tvrtka Anindol, Funda d.o.o. iz Zaprešića, Pride te Fitness klub Samobor. Medijski pokrovitelji su Radio Samobor , CRO Ring i Glasnik Samobora i Sv.Nedelje.

Prvog dana na tatamijima samoborske sportske dvorane nastupilo je rekordnih 796 sportašica i sportaša iz 195 klubova i 17 nacionalnih selekcija (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Danska, Njemačka, Grčka, Crna Gora, Mađarska, Israel, Italija, Latvia, Makedonija, Poljska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Hrvatska).

Cilj organizatora turnira da se najboljim karatistima ove regije osiguraju kvalitetni kontrolni mečevi u potpunosti je uspio, a kadetima, juniorima i mlađim seniorima bila je to odlična provjera forme pred Europsko prvenstvo koje će održati u Portugalu (Lisabon) od 07. do 09. veljače 2014.

Turnir je bio ove godine na kvalitativno najvišoj razini u svim uzrasnim kategorijama, a vrlo je jaka konkurencija bila kod seniora koji su se nadmetali za atraktivne novčane nagrade.
U ovoj konkurenciji je nastupilo čak 43 vrhunskih natjecatelja među kojima je bilo bivših i aktualnih svjetskih i europskih prvaka. Bilo je mnoštvo odličnih i atraktivnih mečeva koji su podigli atmosferu na prepunim tribinama nove sportske dvorane u Samoboru.

Organizator turnira dodijelio je vrijedne novčane nagrade za najuspješnije seniore u otvorenoj kategoriji, a prvo mjesto i 2000 EUR-a osvojio je srpski borac Slobodan Bitević koji je pred ispunjenim tribinama samoborske sportske dvorane ipak pokazao najviše te zasluženo slavio.

Iznenađenje dana je priredio mladi bosanskohercegovački reprezentativac Haris Suljković (član srebrne ekipe sa posljednjeg europskog prvenstva) koji je osvojio drugo mjesto, nagradu od 500 EUR-a te sedmodnevni aranžman u apartmanima Funda na Šolti. Treće mjesto i nagradu od 500 EUR-a osvojio je odlični slovenski reprezentativac Sebastian Budinha (član brončane ekipe sa posljednjeg europskog prvenstva) koji je pokazao da je vrlo žilav i kvalitetan borac, a ne nedostaje mu ni iskustva koje mu je pomoglo da se dočepa vrijedne novčane nagrade. Četvrto mjesto osigurao je također bosanskohercegovački reprezentativac Alem Kupusović kome je pripala nagrada od 250 EUR-a.

Iznenađenje dana bio je poraz prošlogodišnjeg prvaka i favorita turnira Grka Tzanosa koji je u trećem kolu sudačkim preglasavanjem izgubio od Bosanca Kupusovića.
Malo razočarenje su priredili hrvatski reprezentativci koji se nisu ugurali u četvorku koja je ušla u nagradni fond organizatora turnira. Najbliže tom cilju je bio Goran Lučin koji je za dlaku izgubio od kasnijeg pobjednika Bitevića.

NATJECANJE OBILJEŽENO VELIKIM USPJEHOM MLADOG IVANIĆGRADSKOG SPORTAŠA

Iako ove godine Jakov Bunjevac nije u avionu za Portugal, ovim turnirom i rezultatima koje je ostvario samo je potvrdio svoje mjesto među najperspektivnijim mladim karatistima Europe i Svijeta. Turnir je otvorio u kategoriji kadeta +70kg gdje je sa četiri pobjede osigurao finale koji gubi od srpskog reprezentativca .

Četiri sata kasnije u kategoriji juniora ( iako je još uvijek kadet )Jakov s tri pobjede dolazi do polufinala koje gubi na preglasavanje sudaca kod neodlučnog rezultata.U borbi za broncu pobjeđuje i ostaje zabilježen kao jedini od 800 natjecatelja koji se penje dva puta na postolje u jednom danu.

2014-01-22T08:50:00+01:0020. Siječanj, 2014.|Vijesti iz županije|