Kazališna predstava “Bog , žurim, nazovi”

Sinoć je u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad zagrebački Teatar Grdelin izveo komediju “Bog, žurim, nazovi (ili replika stoljeću)” na tekst Ivice Mijačike u režiji Zorana Mužića.
 
U predstavi su se miješale dvije razine – prva je ona koju stvaraju Redatelj, Glumica i Glumac, a radi se o grotesknoj satiri o Adamu i Evi koji bježe iz rajskog vrta u današnjicu i njihovom konačnom razlazu zbog pripadnosti različitim duhovnim, tj. materijalnim vrijednostima , a odvija se pred nama uz stalne redateljske intervencije pa tu nastupa druga razina – ukliještena u sadašnjost u kojoj se isprepleću naše svakodnevne sudbine i postavljaju pitanja o ovom vremenu, gdje se možemo sakriti, kako trpiti i gdje pobjeći?
 
Troje se ljudi pokušava baviti kazalištem i predstavom koja ima ambiciju postaviti suštinska pitanja života, a pri tome im vlastiti život nije podijelio najjače karte i oni su izgubljeni u ljubavi, obitelji, karijeri….
 
U ovoj satiričnoj komediji o ubrzanom životu sadašnjice uloge su tumačili Pero Juričić (Redatelj), Davor Svedružić (Glumac) i sjajna Helena Minić (Glumica) koja je vjerno predstavila sav opus vlastite glumačke razigranosti.
Senka Kušar Bisić

[srizonfbalbum id=11]
 
Razgovor s glumicom Helenom Minić pogledajte u našem video prilogu ” 9 i pol pitanja”, u petak 14.2.2014.
 

2015-01-03T12:37:23+01:0011. Veljača, 2014.|Kultura|