Kazališna predstava Kako živi Antuntun za Dane grada

Predstava “Kako živi Antuntun”, nastala prema proslavljenoj pjesmi Grigora Viteza o neobičnom malom zaigranom osobenjaku, biti će izvedena u nedjelju, 7. lipnja 2015. u 12 sati u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić-Gradu. Riječ je o četrdesetominutnoj dječjoj predstavi, nastaloj pod redateljskom palicom Helene Petković, u koprodukciji Gradskog kazališta “Žar ptica” i Scene Gorica.

U predstavi, namijenjenoj djeci starijoj od četiri godine, glavnu ulogu igra Ante Krstulović koji je utjelovio Antuntuna – dječaka “malko neobična uma”. Glazbu je pripremio Damir Šimunović, a kostimografiju Zjena Glamočanin. Glas pripovjedaču dao je Drago Utješanović.

Antuntun je originalan, poseban, ali i zanimljiv u svojoj neobičnosti i zaigranosti čime nam vješto pokazuje kako je moguće živjeti drugačije, „na svoj način biti sretan“.

Grigor Vitez kroz niz snažnih slika u ovoj je pjesmi opisao, a redateljica Helena Petković na kazališnim je daskama uprizorila neobične dogodovštine iz života simpatičnog zaigranog čudaka koji „jaja za leženje u vrtu sadi“, „snijegom soli ovce“, „loncem hvata mrak“, a „bicikl na livadu tjera da pase“. Poruke ove predstave koja će najmlađe nasmijati do suza vrlo su snažne. Ona nas uči kako je važno slijediti svoj put ma koliko to ponekad teško bilo, uči nas poštivanju različitosti, potiče nas da maštamo i budemo originalni

Ulaznice po cijeni od 15 kn možete kupiti svaki dan na blagajni POU Ivanić-Grad, a sve dodatne informacije na tel. 01/2881 689 i 099/ 50 44 255

2015-06-02T10:21:02+02:002. Lipanj, 2015.|Najave|