Konferencija Communal Municipal Infrastructure Bruxelles 2016

U srijedu, 27. siječnja 2016. godine u Bruxellesu je održana konferencija Communal Municipal Infrastructure na kojoj su bili prisutni predstavnici komunalnog društva Ivakop d.o.o. te predstavnici tvrtke Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije d.o.o.

Konferencija je svojom tematikom namijenjena komunalnim društvima, jedinicama lokalne samouprave, investitorima u sektoru zaštite okoliša i drugim poslovnim subjektima iz područja komunalne infrastrukture.

Popodnevni dio konferencije bio je održan u Europskom parlamentu, a nazočnima su se u uvodnom dijelu obratili predstavnici Republike Hrvatske u Europskom parlamentu, predstavnici Udruge gradova te predstavnici organizatora konferencije.

Također, bila je to prilika za upoznavanje najboljih praksi i tehnoloških modela u zbrinjavanju otpada u zemljama jugoistočne Europe, a predstavljena su i neka komunalna društva iz Republike Hrvatske i zemalja iz našeg najbližeg okruženja kao i primjeri uspješne prekogranične suradnje.

U implementaciji suvremenih rješenja kojima težimo, a sa ciljem kako bi naše usluge učinili boljim i pristupačnijim našim građanima, ključna je pretpostavka raspolagati informacijama o novim tehnologijama i rješenjima u području gospodarenja otpadom. Ova konferencija te kasnija panel diskusija bila je odlična prilika za razmjenu informacija i iskustava sa drugim komunalnim društvima, predstavnicima lokalnih uprava, državnih institucija, dobavljačima tehnologije i kompetentnim stručnjacima koji se bave ovim područjem.

2016-02-05T09:39:59+01:005. Veljača, 2016.|Komunalne vijesti, Novosti|