KUD “Posavec” Dubrovčak Lijevi i Topolje na Vinkovačkim jesenima 2013.

Vinkovačke jeseniKulturno umjetničko društvo “POSAVEC” Dubrovčak Lijevi i Topolje po prvi puta u svojoj povijesti ima dječju plesnu skupinu koja predstavlja KUD, selo te naš grad na dječjim Vinkovačkim jesenima. Naš će KUD u Vinkovcima gostovati dva dana, i to 07. i 08. rujna 2013 godine. Prvoga će se dana boravka u Vinkovcima predstaviti na međužupanijskoj smotri folklora, te će među 13 društava iz cijele Republike Hrvatske, predstavljati naše selo, Ivanić-Grad, ali i cijelu Zagrebačku županiju jer su jedino društvo iz županije odabrano za ovu smotru.

Drugog dana boravka 08.rujna u Vinkovcima predstavit će se u svečanom mimohodu svih folklornih skupina s područja Republike Hrvatske. U svečanom mimohodu će se ukupno predstaviti oko 70 folklornih skupina, a naš KUD u mimohodu će sudjelovati na 35 mjestu.

Velika nam je čast i odgovornost nastupiti na najvećoj smotri folklora u Hrvatskoj, ali nam je to i dokaz našega rada i truda kojega smo uložili sve ove godine u tu našu dječicu, kažu koreograf i voditelj Ivana Bajt i Marko Klak.

Kud će se predstaviti s 20 plesača i 5 svirača, te izvornom koreografijom sela Dubrovčaka Lijevog i Topolja pod nazivom “I ja jesam Posavačko dete”.

05.rujan, 2013.

2017-05-23T20:38:03+02:005. Rujan, 2013.|Kultura, Novosti|