Limači NK “Naftaš” iz Ivanića na turniru u Njemačkoj

Ove godine, sada već tradicionalno limači NK “Naftaš” iz Ivanić-Grada nastupaju na turniru u Oberammergau u Njemačkoj. Turnir se zove Ammergauer Alpencup. Na turniru se ove godine okupilo 48 momčadi ponajviše iz Njemačke, ali i iz Italije, Austrije i Slovače. Turnir se igra na četiri različite lokacije. Prvi dan se igralo u Oberammergau četiri skupine sa po 6 momčadi na dvije različite lokacije, u Unterammergau dvije skupine sa po 6 momčadi i u Altenau dvije skupine sa po 6 momčadi. Iz svake skupine su po tri momčadi išle dalje u drugi dan turnira.

Ovaj put na žalost, ždrijeb nije mazio NK Naftaš-Ivanić. Momčadi naše skupine bile su: FC Ingolstadt 04 (njemački prvoligaš), TSV Rottenbuch, TSV Kottern, TSV Murnau i TSV 1860 Rosenheim. Osim što nas nije ždrijeb pomazio, mora se uzeti u obzir da ovaj turnir igraju godišta 2004., 2005., a naša momčad od 12 igrača ima sedmoricu igrača 2005. godište, što je bilo vidljivo i na terenu kako po visini i po fizičkoj snazi igrača.

Počeli smo jako dobro i s njemačkim prvoligašem Ingolstadtom 04 remizirali 1:1. Drugu utakmicu smo protiv objektivno slabijeg protivnika dobili 5:0. Treća utakmica je bila izuzetno važna. Igrali smo protiv TSV Kottern koji je u prve dvije utakmice pokazao da je momčad koja će ići na prvo mjesto u skupini. Odigrali smo jako dobro. Nažalost, jedna njihova poluprilika završila je s loptom u našoj mreži, a mi nismo iskoristili nekoliko čistih prilika. Rezultat 1:0 za Kottern. U četvrtoj utakmici se osjetilo razočaranje izgubljenom utakmicom protiv Kotterna, ali je do izražaja došla i fizička snaga i moć Murnaua čiji su igrači redom bili 2004. godište. Poraz 3:0. U utakmici protiv TSV Rosenheima još uvijek smo imali nadu za 3. mjesto u skupini, trebala nam je pobjeda od 2:0. Nismo uspjeli, poraženi smo i kao 5. U skupini igrali utakmicu za 9. mjesto. Premda umorni naši dječaci su smogli snage da se pobjedom 2:0 protiv SpVgg Pirk oproste od turnira. Svakako treba čestitati našim dječacima na svemu prikazanom, kao i treneru Goranu Jelovčanu koji ih je dobro vodio, te fiziterapeutkinji Gordani Brebrić koja se brinula da eventualne ozlijede budu na vrijeme sanirane.

Od srca zahvaljujemo Gradu Ivanić-Gradu, Elektrocentru Petek i Hotelu Sport, Marinu i Mari (ex Vrbat) Jakopović, Ivanu Duvnjaku i Josipu Vrbatu, što za finacijsku pomoć, dresove, vodu i sokove, voće i čokoladice, koje su za nas osigurali.
Zahvaljujući našim dobrotvorima, prvi dan po dolasku posjetili smo elitno njemačko zimovalište Garmischpartenkirchen, te bili na jednoj od četiri skakaonice na kojima se skače tzv. „Novogodišnja tuneja četiri skakaonice“. Jeli smo u restoranu Calabria vlasnika Lenardo Ballecco. Na povratku smo se „počastili“ u Mcdonaldsu u Irschenbergu. Umorni, ali i sretni i zadovoljni, vratili smo se u Ivanić u Nedjelju ujutro.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-07-13T09:59:37+02:0013. Srpanj, 2015.|Sport|