Milijun kuna za komunalnu infrastrukturu

Gradovi i općine s područja Zagrebačke županije mogu do 15. prosinca 2014. godine slati svoje prijave programa/projekata za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Naime, Zagrebačka županija je za tu namjenu osigurala dodatnih milijun kuna bespovratnih sredstava. Inače, u 2014. godini Zagrebačka županija je za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture već dodijelila 5.179.000,00 kuna.

Opći cilj programa izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture je poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja na cijelom području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života. Prijavljeni program/projekt mora biti usklađen s Razvojnom strategijom Zagrebačke županije, a ciljevi njegove provedbe jasno definirani i mjerljivi.

Prihvatljive aktivnosti su izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje, adaptacija i/ili sanacija komunalnih objekata. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa/projekata s maksimalno 90 posto iznosa za izradu projektno-tehničke dokumentacije te s maksimalno 80 posto iznosa za izgradnju, adaptaciju i/ili sanaciju i nabavku opreme.

Prijave mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koje u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2014. godinu imaju planirana sredstva za financiranje kandidiranih programa/projekata.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje, kao i prijavni obrazac možete pogledati ovdje, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6311-681 i 01/6311-685.

Prijave programa/projekata dostavljaju se preporučenom pošiljkom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu (Prijava za sufinanciranje programa/projekata izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture), Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb ili osobnom dostavom u Pisarnicu Zagrebačke županije na navedenoj adresi. Također, moguće je prijaviti program/projekt elektronskom poštom na adresu [email protected].

2017-05-23T20:35:38+02:0012. Prosinac, 2014.|Vijesti iz županije|