Obavijest o organizaciji prijevoza učenika osnovnih škola na području Zagrebačke županije

Školski prijevozPrijevoz učenika osnovnih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija u školskoj godini 2013./14. odvijat će se isključivo kao poseban prijevoz organiziran sukladno svim relevantnim zakonskim i podzakonskim aktima kojima se regulira prijevoz učenika. To znači da će učenici koji imaju pravo na prijevoz, sukladno zakonu, biti dovoženi i odvoženi s nastave. Važno je napomenuti kako učenici više neće moći koristiti učeničke pokazne karte na redovnim autobusnim linijama.

Sukladno članku 69. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi pravo na besplatan prijevoz učenika, koji je dužan osigurati osnivač, imaju učenici razredne nastave (1. do 4. razred) koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole najmanje tri kilometra, kao i učenici predmetne nastave (5. do 8. razred) koji imaju adresu stanovanja udaljenu od škole najmanje pet kilometara.

Temeljem odredbi Zakona o javnoj nabavi Zagrebačka županija provela je postupak javne nabave za prijevoz učenika svih osnovnih škola na području Zagrebačke županije kojima je Zagrebačka županija osnivač. Nakon provedenog postupka javne nabave za usluge prijevoza učenika osnovnih škola, Zagrebačka županija sklopila je ugovore o prijevozu učenika s odabranim ponuditeljima odnosno prijevoznicima za svaku osnovnu školu za razdoblje od 10 mjeseci tijekom trajanja školske godine 2013/14.

www.zagrebacka-zupanija.hr
29. kolovoz, 2013.

2017-05-23T20:38:03+02:0029. Kolovoz, 2013.|Vijesti iz županije|