Obilježavanja Svjetskoga dana srca

Poštovani sugrađani pozivamo Vas da se pridružite svjetskom pokretu za bolje zdravlje srca gdje god živiš, radiš i igraš se!

Srčano žilne bolesti imaju veliki utjecaj na sveukupno obolijevanje i smrtnost pučanstva u suvremenom svijetu u kojemu gotovo svaka druga osoba umre od ove bolesti.

Glavna svrha obilježavanja Svjetskoga dana srca je ne samo upozoravanje cjelokupne javnosti na to veliko breme nego i educiranje o mogućnostima njihovog sprječavanja.

Svaki pojedinac ima pravo na mogućnost izbora u svom okruženju, s ciljem očuvanja zdravlja srca, bez obzira gdje živi, radi ili se igra. Svi smo dužni poduzeti aktivnosti kako bismo omogućili da taj odabir bude pravilan za zdravlje srca.

Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite dana 1. listopada 2014.godine u 10,00 sati u prostorijama male dvorane Pučkog otvorenog učilišta, Moslavačka 11, Ivanić-Grad. Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo održat će edukativna predavanja na temu: Debljina-epidemija suvremenog društva, Pušenje, Šećerna bolest, a poslije predavanja bit će organizirano mjerenje krvnoga tlaka, glukoze u krvi, te indeks tjelesne mase.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-09-23T09:46:46+02:0023. Rujan, 2014.|Najave|