Obilježavanje Dana Svih Svetih

Nastavljajući tradiciju obilježavanja blagdana Svih svetih članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić u suradnji sa Zajednicom udruga proizišlih iz Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada te Općina Kloštar Ivanić i Križ te drugim udrugama iz Domovinskog rata i službenim delegacijama Grada Ivanić-Grada te Oćina Kloštar Ivanić i Križ zajednički su obišli groblja i grobove u kojima počivaju branitelji koji su nesebično žrtvovali sebe za slobodu i neovisnost hrvatske nam Domovine , te položili vijence i zapalili svijeće na centralnim prostorima groblja za sve umrle hrvatske branitelje nakon Domovinskog rata.

U tri dana prema unaprijed utvrđenoj satnici obiđeno je svih petnaest groblja na području Otoka Ivanića. Uz branitelje delegacija općine Križ predvođena Mladenom Rogićem, zamjenikom načelnika, položila je vijenac na centralni križ na groblju Križ za sve poginule i umrle branitelje s podrućja Općine Križ. Delegacija općine Kloštar Ivanić, predvođena Miljenkom Majdekom, zamjenikom načelnika, položila je, nakon molitvenog slavlja, vijenac na centralni križ na groblju u Kloštar Ivaniću za sve poginule i umrle branitelje s područja Općine Kloštar Ivanić. U Ivanić-Gradu delegacija Grada Ivanić-Grada, predvođena gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom, položila je vijenac na centralni spomenik poginulim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu. Vijenac je položila i delegacija Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja zajedno s predstavnicima Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata u čijem je sastavu i ova udruga od 2015. godine.

Svijeće Ministarstva branitelja na grobove branitelja i centralne križeve na grobljima položila je i delegacija Ureda za branitelje Zagrebačke županije ispostava Ivanić-Grad.

Leo Ordanić

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-10-31T09:10:51+01:0031. Listopad, 2015.|Novosti|