Održan sastanak s gradonačelnicima i načelnicima

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković sastali su se, po prvi puta ove godine, s gradonačelnicima i načelnicima s područja Zagrebačke županije.

Sastanku su prisustvovali i zamjenici župana Damir Tomljenović i Rudolf Vujević, potpredsjednik Županijske skupštine Mario Vlahović, županijski pročelnici te direktori i ravnatelji županijskih trgovačkih društava i ustanova.

Na sastanku se govorilo o realizaciji projekta Županijskog centra za gospodarenje otpadom (ŽCGO) koji će se graditi na lokaciji Tarno u Ivanić – Gradu. Župan Kožić podsjetio je na sve do sada poduzete korake te ukazao na važnost planiranja daljnjih aktivnosti kako bi čitav projekt bio završen do kraja 2017. godine. Također, Kožić je naglasio kako se do kraja siječnja očekuje sklapanja Sporazuma o ulaganju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u pripremne radove za ŽCGO, pretovarne stanice i sanacije odlagališta na području Zagrebačke županije. Naglasio je i kao je važno educirati građane o promjeni vlastitih navika vezanih uz odlaganje komunalnog otpada te što prije u svim jedinicama lokalne samouprave uvesti obvezno odvojeno prikupljanje otpada.

Bilo je riječi i o realizaciji strateškog projekta Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb – Istok. Ovaj projekt vrijedan oko 100 milijuna eura ima za cilj proširiti mrežu javnog vodovoda na istočnom dijelu županije gdje 29 posto stanovništva nema mogućnost priključka na vodoopskrbnu mrežu. S obzirom da je projekt pred samim prijavljivanjem za povlačenje sredstva iz EU fondova te da postoji mogućnost povrata 70 posto uloženih sredstava – župan Kožić u više navrata zamolio je sve prisutne na suradnju i ažurnost kod ispunjavanja obveza vezanih uz taj projekt.

Također, gradonačelnici i načelnici izvješteni su o provođenju projekata i programa predviđenih u proračunu Zagrebačke županije za 2014. godinu, o novostima vezanim za izmjene Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju koje su stupile na snagu 1. siječnja ove godine kao i postupku izrade Nacrta prijedloga Uredbe o uspostavi uslužnih područja.

Članak preuzet sa www.zagrebackazupanija.hr

2017-05-23T20:37:04+02:009. Siječanj, 2014.|Vijesti iz županije|