Održana završna konferencija projekta “Croatian Makers Plus”

Danas je u Ivanić-Gradu održana završna konferencija projekta Croatian Makers Plus – za darovitu djecu koji se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Croatian Makers Plus – za darovitu djecu projekt je koji kao nositelj provodi Grad Ivanić-Grad u suradnji sa OŠ Đure Deželića,OŠ Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada te OŠ Josipa Badalića iz Graberja Ivanićkog. Osim škola u projekt su uključeni Institut za razvoj tržišta rada, Institut za razvoj i inovativnost mladih te Razvojna agencija IGRA Ivanić-Grad.

Projekt je namijenjen darovitim učenicima partnerskih osnovnih škola te mu je cilj razviti njihove potencijale u STEM područjima primjenom robotike i automatike. Navedeno se postiglo kroz dvije razine intervencije: 1. Razvoj programa CM+ (razvoj metodologije, razvoj izvannastavnih i zvanškolskih aktivnosti, stručno usavršavanje nastavnika) i 2. Provedba programa CM+ (identifikacija i individualni rad s darovitim učenicima).

Svrha ove konferencije je zainteresiranim sudionicima predstaviti rezultate provedbe projekta: razvoj i provedba metodologije identifikacije potencijalno darovitih učenika u STEM područjima, razvoj i provedba programa izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti te oprema i rad s opremom
nabavljenom u sklopu projekta. Osim toga, u sklopu konferencije održala se i stručna radionica za nastavnike i stručno osoblje osnovnih i srednjih škola. Sudionici konferencije bili su podijeljeni u dvije grupe, a na radionicama se radilo s mBot robotom koji se koristio u projektu s darovitim učenicima te se programiralo njegovo kretanje uz zvučnu i svjetlosnu signalizaciju.

MBot je mobilni edukacijski robot, posebno dizajniran za stjecanje znanja i vještina u STEM području te omogućuje jednostavan ulazak u svijet robotike, elektronike i programiranja.

Ukupna vrijednost projekta je 885.590,62 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Grad Ivanić Grad (stopa sufinanciranja iz ESF-a: 99,32 %).

2018-12-11T12:28:43+00:0011. Prosinac, 2018.|Novosti|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.