Otvoren natječaj za Program „Kreditom do uspjeha 2014.“

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za prikupljanje poduzetničkih zahtjeva za kredit kroz Program „Kreditom do uspjeha 2014.“ Mjera 1. – Kreditom do konkurentnosti. Riječ je o Programu Ministarstva poduzetništva i obrta kojeg zajednički provode Ministarstvo i Zagrebačka županija, a prema odluci Ministarstva kreditni potencijal za Županiju iznosi 63 milijuna kuna. Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava.

Korisnici ovog Programa mogu biti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji ulažu na područje Zagrebačke županije neovisno o sjedištu, odnosno prebivalištu. Programom će se subvencionirati kamata na kredite za projekte koji obuhvaćaju kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata (stanovi isključeni), kupnju nove opreme ili pojedinih dijelova nove opreme te za obrtna sredstva do 20 posto (za projekt iz uslužne djelatnosti) i do 30 posto (za projekt iz proizvodne djelatnosti) iznosa ukupno odobrenog kredita. Prednost pri dodjeli subvencija imat će projekti proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoj Županije te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta.

Poduzetnicima koji kreditna sredstva ulažu u proizvodne djelatnosti kamatna stopa će se subvencionirati s 4 posto, pri čemu će Ministarstvo subvencionirati 2 postotna poena, a isto će učiniti i Zagrebačka županija. Za one koji ulažu u uslužne djelatnosti kamatna stopa će se subvencionirati s 2 posto, a Ministarstvo i Županija svaki će subvencionirati kamatnu stopu s po 1 postotnim poenom. U Program su se uključile i pojedine jedinice lokalne samouprave koje su osigurale dodatnu subvenciju kamatnih stopa za projekte koji će se ostvariti na njihovom području. Inače, najniži iznos kredita je 100 tisuća kuna, a najviši 5 milijuna kuna.

Dosad su Ugovor o sudjelovanju u Programu za Zagrebačku županiju potpisale dvije od ukupno dvanaest banaka, konkretni bankarski uvjeti mogu se pratiti u tablici ovdje, a na istom mjestu nalaze se i tekst javnog poziva te obrasci potrebni za prijavu na natječaj. Također, sva potrebna dokumentacija može se podići i u Upravnom odjelu za gospodarstvo Zagrebačke županije u sobi 25 (Ulica grada Vukovara 72/V), a dodatne informacije mogu se dobiti na brojevima telefona 6009-415 i 6009-457 ili na e-mail [email protected].

Prijave i natječajna dokumentacija dostavljaju se osobno ili poštom preporučeno na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10001 Zagreb.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:35:20+02:0013. Svibanj, 2015.|Vijesti iz županije|