U Ivanić-Gradu obilježena svetkovina sv.Petra i Pavla

Jučer je u Župnoj crkvi sv.Petra Apostola u Ivanić-Gradu obilježena svetkovina sv.Petra i Pavla. Svečanu misu tom prigodom slavio je mladomisnik, vlč. Ivica Šimunović u koncelebraciji sa župnikom, mons. Josipom Ćorićem. Vlč. Ivica Šimunović zaređen je za svećenika 14. lipnja 2014. u Sisku, nakon što je u župi Sv. Petra u Ivanić-Grad-u odslužio đakonsku pastoralnu godinu pripremajući se tako za svećenički rad u župi.

Posebnost slavlja ovog župskog blagdana, uz to što ju je slavio mladomisnik, jest objava da je vlč. Ivica Šimunović imenovan kapelanom župe Sv. Petra u Ivanić-Gradu. To znači da će se sada, uz župnika, mons. Ćorića za pastoralne potrebe župljana Ivanić-Grada brinuti i mladi velečasni Šimunović.

Župna je zajednica toplo pozdravila vlč. Šimunovića čestitajući mladomisniku primanje svetog reda svećeništva i preuzimanje službe kapelana. Za tu su mu prigodu djeca predala bijelo cvijeće kao spomen čuvanja čistoće i svježine svoje svećeničke duše.

Misi su prisustvovali brojni župljani, roditelji i prijatelji mladomisnika te predstavnici gradskih vlasti (zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, potpredsjednica Gradskog vijeća Gordana Kanić i pročelnik Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada Krešimir Orešković).

Valentina Kanić

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-04-04T14:44:54+02:0030. Lipanj, 2014.|Novosti|