Pokušaj deložacije obitelji Pilepić

Kišno i sumorno jutro u našem gradu, a za naše sugrađane obitelj Pilepić i vrlo stresno. Zbog pokušaja deložacije danas se u stanu obitelji odvijala prava drama.
Kako saznajemo od gospodina Pilepića, problemi za ovu obitelj započeli su 2007. godine kada je banka zbog nemogućnosti vračanja kredita u iznosu od 105.000 kuna, pokrenula ovršni postupak nad obiteljskim stanom. U veljači 2013. na drugoj sudskoj dražbi banka je njihov stan od 80 kvadrata prodala za 50.000 kuna, navodi g.Pilepić i dodaje kako kredit nije mogao vraćati jer je ostao bez posla

Nakon toga je novi vlasnik podigao vlasničku tužbu protiv obitelji Pilepić i u roku godine dana tuženik je dobio pravomoćnu sudsku presudu za iseljenje.

Nedugo nakon presude za iseljenje stiglo je rješenje o sudskoj deložaciji. Nakon prvog neuspjelog, danas je u postupku bio drugi pokušaj deložacije obitelji Pilepić.

Kako bi spriječili i ovaj pokušaj deložacije uz obitelj su bili i aktivisti Udruge “Živi zid” koji su svojim tijelima sprečavali ulaz u zgradu . Spremni na sve nisu odstupili. Nakon više od sat i pol vremena pregovaranja deložacije je ipak odgođena. Sve je prolazilo relativno mirno, ali na trenutke je ipak dolazilo do napetosti jer se iščekivala reakcija policije. Razum je danas ipak prevladao.

Hrvatska stvarnost tako je došla i do našeg malog grada. Suci, odvjetnici, ovrhovoditelji, policija….
Danas ova obitelj može mirno spavati, no do kada saznat ćemo uskoro.

Tekst i fotografije: Siniša Vuger

[srizonfbalbum id=17]  
Pogledaj na Facebook-u
 

2017-05-23T20:36:53+02:003. Ožujak, 2014.|Gradska zbivanja, Novosti|