Policijsko izvješće ( od 27.lipnja do 2.srpnja 2015.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirano je 1 kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, a radi se o kaznenom djelu Teška krađa počinjeno od strane nepoznatog počinitelja.

Nadalje, u proteklom tjednu su evidentirane 3 prometne nesreće sa materijalnom štetom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 172 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog.

Isto tako PP Ivanić-Grad je u navedenom izvještajnom razdoblju evidentirala i procesuirala optužne prijedloge i to za: 5 prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, 1 prekršaj iz Zakona o oružju te 2 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Obzirom da je na području PP Ivanić-Grad zabilježen porast prometnih nesreća u odnosu na prošlu godinu i to po svim parametrima (materijalna šteta, lakše i teže ozlijeđene osobe i smrtno stradale osobe), mole se svi sudionici u javnom prometu da se pridržavaju Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i drugih pravnih propisa, kako bi se postiglo što bolje stanje sigurnosti prometa na cestama koje pokriva naša PP.

Isto tako, smatramo bitnim napomenuti na povećanje činjenja kaznenih djela, a budući da je započela sezona korištenja godišnjih odmora, mole se svi građani da poduzmu potrebite mjere samozaštite svojih objekata i imovine, te pozivaju na maksimalnu suradnju sa Policijskom postajom Ivanić-Grad a u cilju postizanja što boljeg stanja sigurnosti u svim segmentima.

Jure Matijević, mgr. publ. rel

2015-07-06T18:33:08+02:006. Srpanj, 2015.|Novosti|