Policijsko izvješće ( od 29.12.2014. do 4.1.2015.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 4 kaznena djela koje se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Krađe, 1 kaznenom djelu Neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama, 1 kaznenom djelu Povrede djetetovih prava i 1 kaznenom djelu Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Počinitelji navedenih kaznenih djela su utvrđeni i protiv istih slijede kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Na postajnom području PP Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirane su 3 prometne nesreće od kojih je 1 s ozlijeđenom osobom, a 2 s materijalnom štetom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 45 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog.

Obavještavamo građane da je u 2014. g. sukladno važećim pravnim propisima vezanim uz reguliranje prebivališta i boravišta građana iz evidencija prebivališta izvršeno brisanje 33 građana, koji ne borave na adresama koje su prijavili kao prebivalište, te 567 građana koji su se sami privremeno odjavili s adresa prebivališta radi odlaska u inozemstvo.

Nadalje iz evidencija prebivališta izvršeno je brisanje svih građana kojima je valjanost osobne iskaznice istekla s datumom 28. 12. 2013. g., a nisu podnijeli zahtjev za izdavanjem nove osobne iskaznice, kao i svih građana koji su navršili 16 godina, a nisu podnijeli zahtjev za izdavanje prve osobne iskaznice.

Navedene kategorije građana će svoje prebivalište morati prijaviti prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanjem osobne iskaznice.

Načelnik policijske postaje Ivanić Grad i svi uposlenici pohvaljuju građane, institucije i sve pravne subjekte, na mirno i dostojanstveno proslavljenim božićnim i novogodišnjim blagdanima tijekom kojih nije zabilježen niti jedan veći incident.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-01-05T20:37:54+01:005. Siječanj, 2015.|Novosti|