Policijsko izvješće tjedna ( od 14. do 20. prosinca 2015.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 4 kaznena djela koje se progoni po službenoj dužnosti, a radi se o 2 kaznena djela Krađa, 1 kaznenom djelu Teških krađa i 1 kaznenom djelu Oštećenje tuđe stvari.
Za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari utvrđen je počinitelj, te slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, u proteklom tjednu dogodile su se 2 prometne nesreće, od čega 1 sa povrijeđenom osobom i 1 sa materijalnom štetom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 169 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog.

Isto tako PP Ivanić-Grad je u navedenom izvještajnom razdoblju evidentirala i procesuirala 6 optužnih prijedloga i to 3 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 1 iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, 1 iz Zakona o zlouporabi opojnih droga, te 1 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Analizom prometnih nesreća utvrđen je povećan broj prometnih nesreća tijekom mjeseca studenog ove godine, kada su se dogodile 3 prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, od kojih je jedna osoba vozač bicikla, jedan pješak, te jedan putnik u osobnom automobilu prilikom udara vlaka na prijelazu ceste preko željezničke pruge. Policijski službenici PP Ivanić-Grad usmjerit će svoje djelovanje na povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno prema vozačima bicikla kao i pješacima koji često svojim neodgovornim ponašanjem u prometu i kršenjem prometnih propisa sudjeluju u izazivanju prometnih nesreća.

S tim u svezi obavještavamo vozače bicikla da su noću a i danju u slučaju smanjene vidljivosti dužni biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te na biciklima imati upaljena propisana svjetla, te na mjestima gdje postoje biciklističke staze ili trake kretati se istima.

Tijekom mjeseca prosinca policijski službenici PP Ivanić-Grad pojačano će vršiti nadzor sudionika u prometu a sa ciljem povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa na postajnom području a po potrebi i dulje prema svim sudionicima u prometu.

Policijska postaja Ivanić-Grad u cilju poboljšavanja i što boljeg funkcioniranja sa građanima izvješćuje da je za elektronski način komuniciranja u smislu skraćenog prekršajnog postupka, određenih bilo kakvih upita, pohvala, pritužbi, prijava i sl. otvorena e-mail adresa i to [email protected] tako da svi građani mogu putem elektronske pošte ostvarivati komunikaciju sa policijskom postajom, a koja komunikacija će se smatrati pravovaljana te će uposlenici PP na takav način poboljšati komunikaciju i učinkovitost. Isto tako na raspolaganju su brojevi telefona dežurne službe 01/2881-111 i 01/4570-060, referada za upravne poslove 01/4570-068 (voditeljica), skraćeni prekršajni postupak 01/4570-061 te tajnica načelnika PP i načelnik 01/4570-079.

U cilju što povoljnijeg stanja sigurnosti, a u sklopu akcije „Mir i dobro“ mole se građani da se pridržavaju uputa koje smo već objavljivali u medijima za zabranjeno korištenje i uporabu pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja kako bi sigurno i dostojanstveno obilježili nadolazeće blagdane.

U svezi navedenog, načelnik PP Ivanić-Grad u svoje osobno ime i u ime svih policijskih službenika i djelatnika PP Ivanić-Grad svim građanima grada Ivanić-Grada, općina Križ i Kloštar Ivanić želi sve najbolje za predstojeće blagdane.

NAČELNIK
Jure Matijević, mgr. publ. rel. vr

2015-12-21T13:13:21+01:0021. Prosinac, 2015.|Izdvojeno|