Policijsko izvješće tjedna ( od 2. do 8. studenog, 2015.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 4 kaznena djela koje se progoni po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Teških krađa u pokušaju, 2 kaznenih djela Krađa i 1 kazneno djelo Ubijanje i mučenje životinja.

Nadalje, u proteklom tjednu dogodile su se 4 prometne nesreće od čega 1 sa smrtno stradalom osobom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 82 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog.

Isto tako PP Ivanić-Grad je u navedenom izvještajnom razdoblju evidentirala i procesuirala 10 optužnih prijedloga i to 4 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 3 iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, 1 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 1 iz Zakona o oružju.

Obavještavamo građane koji podnose zahtjeve za e-osobnu iskaznicu, istu moraju podići u roku 4 mjeseca od dana podnošenja zahtjeva, jer se u protivnom osobna iskaznica poništava i stranka je dužna podnijeti novi zahtjev za izradu e-osobne iskaznice.

Obzirom da je na području PP Ivanić-Grad u proteklih tjedan dana evidentirano 4 prometne nesreće od kojih jedna sa smrtno stradalom osobom policijski službenici PP Ivanić-Grad na svim putnim pravcima koje pokriva naša PP će pojačati preventivno-represivne mjere s ciljem utvrđivanja i sankcioniranja najtežih prekršaja kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, nepoštivanje prometnih propisa a poglavito prekršaja vozača bicikla kao i ostalih sudionika u prometu a sve sa ciljem poboljšanja i podizanja ukupne razine sigurnosti vezano za problematiku cestovnog prometa.

NAČELNIK
Jure Matijević, mgr. publ. rel. vr

2015-11-25T08:12:00+01:0011. Studeni, 2015.|Novosti|