Policijsko izvješće tjedna ( od 2. do 8. veljače, 2015. )

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 3 kaznena djela koje se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Razbojništva, 1 kaznenom djelu Teške krađe i 1 kaznenom djelu Krađe.

Policijski službenici PP Ivanić Grad nakon provedenih kriminalističkih istraživanja utvrdili su počinitelje 1 kaznenog djela Teške krađe i 1 kaznenog djela Krađe, te će se protiv počinitelja podnijeti kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Na postajnom području PP Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirana je 1 prometna nesreća s materijalnom štetom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 68 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog, 10 mjera upozorenja, 15 mandatnih kazni. U proteklom tjednu podnesena su 4 Optužna prijedloga, od čega 3 iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji i 1 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Upozoravaju se svi sudionici u prometu, a poglavito vozači, biciklisti, pješaci, da se pridržavaju pravnih propisa, te tako smanje broj prekršaja i možebitno prometnih nesreća, budući da se policijski službenici svakodnevno pojačati preventivno-represivne radnje s ciljem održavanja što boljeg stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Upozoravaju se svi građani Grada Ivanić-Grada, općina Kloštar Ivanić i Križ da prijave policijskim službenicima svaki pojavni oblik posjećivanja njihovih domova od strane različitih osoba koje nude usluge prodaje određenih stvari i predmeta, sklapanja određenih ugovora, vršenje liječničkih i dr. usluga, a mahom kod osoba koje su starije i najčešće žive same, da svaki takav slučaj prijave policiji, jer je PP Ivanić-Grad do sada evidentirala više kaznenih djela Krađa iz kuće novčanika, zlatnog nakita, tehničke robe i dr. predmeta od osoba koje nude građanima tzv. lažne usluge, te time osobe budu oštećene ili kaznenim djelom Krađa ili kaznenim djelom Prijevara.

Dojave se mogu izvršiti dojave policiji na 192, 4570-060 ili 4570-070

2015-02-09T11:44:19+01:009. Veljača, 2015.|Novosti|