Policijsko izvješće tjedna ( od 23.2. do 1.3.2015.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirano je 7 kaznenih djela koje se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Razbojništva, 3 kaznena djela Teške krađe, 1 kaznenom djelu Krivotvorenja isprave, 1 kaznenom djelu Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom 1 kaznenom djelu Povrede djetetovih prava.

Policijski službenici PP Ivanić Grad proveli su kriminalistička istraživanje i nadležnim državnim odvjetništvima podnijeti će se kaznene prijave protiv počinitelja 1 kaznenog djela Krivotvorenja isprave, 1 kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom 1 kaznenog djela Povrede djetetovih prava.

U proteklom tjednu policijski službenici u više navrata su intervenirali povodom dojava o trovanju građana ugljičnim monoksidom uslijed neovlašteno i nepravilno postavljenih plinskih trošila, posebice kupaonskih bojlera, kao i neispravno izvedenih dimovoda, a evidentirano je i nekoliko zapaljenja dimnjaka uslijed neodržavanja istih.

Kako bi se izbjegle neželjene posljedice po živote građana i nastanka materijalne štete upozoravamo građane na obvezu pregleda dimovoda od strane ovlaštenih osoba, a ako imaju postavljene plinske priključke ili iste postavljaju na obvezu redovitog održavanja istih i izvođenja radova na plinskim priključcima isključivo od strane ovlaštenih osoba.

Na postajnom području PP Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirane su 3 prometne nesreće, i to 2 s materijalnom štetom, te jedna s ozlijeđenom osobom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 71 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog, 10 mjera upozorenja i 19 mandatnih kazni. U proteklom tjednu podneseno je 6 Optužnih prijedloga, od čega 4 iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji i 2 iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Upozoravaju se svi sudionici u prometu, a poglavito vozači, biciklisti, pješaci, da se pridržavaju pravnih propisa, te tako smanje broj prekršaja i možebitno prometnih nesreća, budući da se policijski službenici svakodnevno pojačati preventivno-represivne radnje s ciljem održavanja što boljeg stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Obavještavaju se građani Ivanić-Grada, općina Kloštar Ivanić i Križ da je temeljem donesenog Pravilnika o dopunama Pravilnika o utvrđivanju cijena putovnica i putnog lista, biometrijska putovnica 2. generacije s rokom važenja do 31.12.2024. godine, cijena iznosi u redovnom postupku 290,00 kn, a u žurnom postupku 375,00 kn. Navedeni Pravilnik i primjena istog stupa na snagu 03.03.2015. godine (dodatne informacije građani mogu dobiti i putem telefona 01/4570-069 i 01/4570-068), dok za kategoriju osoba starosti do 21 godinu cijena ostaje 320,00 kn odnosno 410,00 kn za žurnu putovnicu i izdaje se na rok valjanosti od 5 godina.

Upozoravaju se svi građani Grada Ivanić-Grada, općina Kloštar Ivanić i Križ da prijave policijskim službenicima svaki pojavni oblik posjećivanja njihovih domova od strane različitih osoba koje nude usluge prodaje određenih stvari i predmeta, sklapanja određenih ugovora, vršenje liječničkih i dr. usluga, a mahom kod osoba koje su starije i najčešće žive same, da svaki takav slučaj prijave policiji, jer je PP Ivanić-Grad do sada evidentirala više kaznenih djela Krađa iz kuće novčanika, zlatnog nakita, tehničke robe i dr. predmeta od osoba koje nude građanima tzv. lažne usluge, te time osobe budu oštećene ili kaznenim djelom Krađa ili kaznenim djelom Prijevara.

Dojave se mogu izvršiti dojave policiji na 192, 4570-060 ili 4570-070

2015-09-30T19:48:34+02:003. Ožujak, 2015.|Novosti|