Policijsko izvješće tjedna ( od 7. do 13. rujna 2015 )

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 10 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Teške krađe, 6 kaznena djela Krađe, 1 kazneno djelo Prikrivanje, 1 kazneno djelo Prijevara i 1 kazneno djelo Nedozvoljena uporaba autorskog djela.

Nadalje, u proteklom tjednu je evidentirano 7 prometnih nesreća, od čega 1 sa ozlijeđenom osobom i 6 sa materijalnom štetom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 106 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog.

Isto tako PP Ivanić-Grad je u navedenom izvještajnom razdoblju evidentirala i procesuirala 5 optužnih prijedloga iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, 2 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 1 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te 1 iz Zakona o oružju.

S obzirom na početak školske godine, molimo sve učesnike u prometu na pojačan oprez u zonama odgojno-obrazovnih ustanova.

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere i provodi aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu. Svakako najpoznatija od ovih aktivnosti je akcija „Poštujte naše znakove“. Da je ova akcija, koja se provodi kontinuirano, još od 1995. godine, pokazala svoju punu opravdanost govori podatak da se broj smrtno stradale i ozlijeđene djece na hrvatskim prometnicama od tada znatno smanjio.

U cilju poboljšanja što boljeg stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području PP Ivanić-Grad upozoravaju se svi sudionici u prometu na maksimalno poštivanje prometnih propisa, a poglavito sudionici koji čine najteže prometne prekršaje kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, oduzimanje prvenstva prolaza, ne držanje razmaka, sigurnosni pojas i dr. da će policijski službenici PP Ivanić-Grad u suradnji sa drugim ustrojstvenim jedinicama MUP-a pojačati maksimalno preventivno-represivne mjere, na cjelokupnom području PP Ivanić-Grad, a najviše na putnim pravcima i kritičnim mjestima gdje se učestalo događaju prometne nesreće.

Isto tako mole se svi građani za maksimalnu suradnju sa policijskim službenicima vezano i za druge protupravne radnje vezano za sprječavanje činjenja drugih prekršaja i kaznenih djela ili otkrivanje osoba počinitelja navedenih protupravnih radnji da dojave PP Ivanić-Grad na broj 01/2881-111, 112 ili 192 s ciljem održavanja povoljnog stanja kriminaliteta ili eventualnog poboljšanja istog u svim segmentima.

Obzirom na učestale probleme odnosno činjenje prekršaja i kaznenih djela tijekom vikenda kako na području grada Ivanić-grada tako i na područjima općina Kloštar-Ivanić i križ policijski službenici su u protekla dva vikenda proveli osam kriminalističko taktičkih radnji – racija samoinicijativno i u suradnji sa službenicima carinske uprave, sanitarne inspekcije, Turističke inspekcije, Inspektorata unutarnjih poslova te specijaliziranih djelatnika Sektora krim policije, Kriminaliteta droga PU zagrebačke te pripadnika interventne jedinice policije PUZ-a kojom prilikom je utvrđeno više prekršaja i kaznenih djela kako iz djelokruga policije tako i iz djelokruga drugih inspekcijskih službi.

Navedeno će se nastaviti i dalje provoditi sukladno statističkim pokazateljima o stanju sigurnosti te se umoljavaju roditelji odgojno-obrazovne ustanove, djelatnici Centra za socijalnu skrb Ivanić-grad kao i ostale institucije za mlade da edukativno utječu na iste kako bi smanjili kažnjive radnje od strane mlt. osoba kao i svih drugih te tako doprinijeli i dali svoj učinak što boljem sigurnosnom stanju na području koje pokriva PP Ivanić-Grad.

NAČELNIK
Jure Matijević, mgr. publ. rel.

2015-09-15T11:24:32+02:0015. Rujan, 2015.|Novosti|