Policijsko izvješće tjedna ( od 9. do 15. veljače 2015.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 2 kaznena djela koje se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Neovlaštena proizvodnja i promet drogama gdje je počinitelj predan pritvorskom nadzorniku, a od strane suca istrage određen mu je jednomjesečni pritvor i 1 kaznenom djelu Nedozvoljena trgovina, a u provedbi kriminalističkih istraživanja policijski službenici PP Ivanić-Grad su postupali zajedno sa službenicima Mobilne jedinice carinske uprave, kojom prilikom je pronađeno 218 kg rezanog duhana, 100 šteka cigareta bez markica, 24 kom originalnog pakiranja perilica za pranje rublja kineske proizvodnje, te veća količina druge različite robe, a čija vrijednost se procjenjuje na oko 200 000 kn te je uz kaznenu prijavu podneseno i više prekršaja iz nadležnosti Carinske uprave protiv počinitelja.

Policijski službenici PP Ivanić Grad naknadno provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrdili su počinitelja kaznenog djela Krađe iz prethodnog razdoblja, protiv kojeg će biti podnesena kaznena prijava odnosno Posebno izvješće nadležnom odvjetništvu.

Na postajnom području PP Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirano je 5 prometnih nesreća, od toga 4 s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenom osobom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 56 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog, 1 mjera upozorenja, te 10 mandatnih kazni. U proteklom tjednu podneseno je 11 Optužnih prijedloga, od čega 4 iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, 2 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 4 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te jedan iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

Upozoravaju se svi sudionici u prometu, a poglavito vozači, biciklisti, pješaci, da se pridržavaju pravnih propisa, te tako smanje broj prekršaja i možebitno prometnih nesreća, budući da se policijski službenici svakodnevno pojačati preventivno-represivne radnje s ciljem održavanja što boljeg stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Također u proteklom izvještajnom razdoblju zabilježeno je nekoliko slučaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, pod utjecajem alkohola ili opojnih droga a radi se mahom o ponavljačima odnosno recidivistima gdje se upozoravaju takvi sudionici da će policijski službenici PP Ivanić-Grad nad takvim osobama primijeniti najteže prekršajne sankcije te Prekršajnom sudu u Ivanić-Gradu predlagati uz novčane kazne i zatvorske kazne a što je i evidentirano u 2 slučaja tijekom proteklog tjedna.

Upozoravaju se svi građani Grada Ivanić-Grada, općina Kloštar Ivanić i Križ da prijave policijskim službenicima svaki pojavni oblik posjećivanja njihovih domova od strane različitih osoba koje nude usluge prodaje određenih stvari i predmeta, sklapanja određenih ugovora, vršenje liječničkih i dr. usluga, a mahom kod osoba koje su starije i najčešće žive same, da svaki takav slučaj prijave policiji, jer je PP Ivanić-Grad do sada evidentirala više kaznenih djela Krađa iz kuće novčanika, zlatnog nakita, tehničke robe i dr. predmeta od osoba koje nude građanima tzv. lažne usluge, te time osobe budu oštećene ili kaznenim djelom Krađa ili kaznenim djelom Prijevara.

Dojave se mogu izvršiti dojave policiji na 192, 4570-060 ili 4570-070

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-02-16T14:53:50+01:0016. Veljača, 2015.|Novosti|