Pool Film 2015, Ivanić Grad

Pool Film Festival je festival dokumentarnog i igranog filma koji je prvi put održan 2005. godine na području sportskog centra Zelenjak u Ivanić Gradu. Zanimljiva pojedinost je što su sve projekcije bile prikazane u nedovršenom bazenu kojega je grupa volontera i entuzijasta preuredila u kino na otvorenome. Festival je do 2007. godine održan tri puta i u tom vremenu je prikazano preko stotinjak dokumentarnih i igranih filmova različitog sadržaja. Imali smo priliku ugostiti i neke od naših domaćih poznatih bendova kao što su TBF, Gustafi, Urban & 4, ali i strane poput Rambo Amadeusa.

Nažalost, suočeni s različitim organizacijskim izazovima, nakon trećeg festivala dolazi do pauze u projektu koja traje sve do 2014. godine. Prošle godine festival je ponovo oživio i u ambicioznom projektu bio je podijeljen na dva dijela; program zagrijavanja i glavni program festivala. Neki od istaknutijih naslova koji su bili prikazani su Kauboji, humoristična drama baziranu na popularnoj istoimenoj hrvatskoj kazališnoj predstavi, i Broj 55, nagrađivana ratna drama koja je na prošlogodišnjoj Pula Film Festivalu osvojila čak osam Zlatnih Arena. U glazbenom dijelu festivala koncertom su nas počastile sada već poznate naše Vinkovačke cure iz rock sastava Punčke te naši stari znanci Let 3 i Cinkuši, a svoju nešto moderniju muziku podijelio je s nama i Lutajući DJ Zdena.

Sada kao revija, Pool Film nam se vraća i ove godine. Iako u svom imenu gubi Festival, kvalitetni filmovi i dobar provod ostaju zagarantirani. Ove godine za Vas izdvajamo film Ti mene nosiš, dramu redateljice Ivone Juka nominirane na festivalu u Karlovim Varima. U programu igranih filmova prikazat ćemo Živi i Mrtvi, hrvatski ratni horor, te srpski film Ničije dijete. Dokumentarci su zastupljeni Oskarom nagrađivanim Citizenfour, film o Edwardu Snowdenu, najpoznatijem svjetskom zviždaču, a gledat ćemo još i austrijski film U podrumu te danski Pogled Tišine. Sve filmske projekcije biti će obogaćene atraktivnim gostima sa kojima ćemo diskutirati o temi filma ili samom filmu a tu izdvajamo redateljicu Ivonu Juka, pisca i novinara Krešimira Mišaka, povjesničara dr. Tvrtka Jakovinu itd. U glazbenom dijelu festivala ugostit ćemo našu kantautoricu Dunju Ercegović, još poznatiju pod imenom Lovely Quinces.

Ovogodišnje kulturno osvježenje događat će se petkom od 20.00 sati tijekom rujna i listopada a sve započinje 18.9. projekcijom filma Ti mene nosiš i gostovanjem redateljice Ivone Juka u prostoru kina u sklopu POU Ivanić-Grad. Na projekcije su dobrodošli svi koji pribave besplatne ulaznice dostupne na desetak punktova u gradu.

Besplatne karte za projekcije možete podići na sljedećim mjestima:
– POU Ivanić-Grad, knjižnica
– Ured turističke zajednice Ivanić-Grad
– Caffe Bar Alibi
– Art Caffe
– Zmajevo Gnijezdo
– Gradska Kavana
– Mala Kavana
– Videoteka Hera

PREUZMI PROGRAM POOL-a 2015. U PDF FORMATU

2015-09-15T12:00:51+02:0010. Rujan, 2015.|Novosti|