Premijer Andrej Plenković s kćeri posjetio 6. Festival igračaka u Ivanić-Gradu

Premijer Andrej Plenković u subotu je s kćeri posjetio 6. Festival igračaka u Ivanić-Gradu, a otvaranju su prisustvovali i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i HDZ-ov kandidat na europarlamentarnim izborima Karlo Ressler, koji je također stigao u društvu kćeri.

Podsjetimo, tijekom ovog dvodnevnog festivala Ivanić-Grad se pretvara u pravo carstvo igračaka i posjetiteljima nudi brojna natjecanja, kazališne i mađioničarske predstave, filmske projekcije, zabavne i edukativne radionice te izložbe.

Kako je tom prilikom izjavio premijer Andrej Plenković, atmosfera u Ivanić-Gradu je sjajna. „Puno je roditelja, djece, kreativnosti, ljudi koji se bave malim, lijepim stvarima koji čine život sretnijim. Moja kći je danas dobila plišani sladoled, a uspjela je i za bracu uzeti transformativne igračke“, rekao je premijer, usporedivši današnje igračke s onima koje su postojale u vrijeme njegovog djetinjstva.

Kada vidim što sve danas postoji, to je bilo dosta škrto. Lopte, poneki medo, kauboji i Indijanci za slagati, ali u odnosu na ono što postoji danas, to su dva zaista različita svijeta“, kazao je Plenković, zaključivši da djeca danas uz interaktivne igračke postaju kreativnija i brzo razvijaju motoriku.


Ministrica Nada Murganić na festivalu se osvrnula na najavljeno povećanje porodiljnih naknada, rekavši da je riječ o odličnoj mjeri, s dobrim odjekom među roditeljima. „Dva puta smo povećali naknade, što je za 3.000 kuna više od stanja kojeg smo zatekli kada smo preuzeli odgovornost za demografiju. Iz proračuna se financira puno naših korisničkih skupina građana, a za ovu naknadu sada će se isplaćivati 600 milijuna kuna više. Potičemo i poboljšanje materijalnog položaja vrtića, izgradnju novih, kao i produženi boravak u školama koje to sada nemaju. Osim toga, porezna reforma oslobodila je znatan dio financijskih sredstava jedinicama lokalne i područne samouprave. Sredstva se usmjeravaju na poboljšavanje standarda građana, a pogotovo mladih obitelji“, kazala je Murganić.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković komentirao je novi Zakon o pomilovanju, istaknuvši da su pravo i ovlast pomilovanja predsjednici zagarantirani Ustavom, dok bi Povjerenstvo za pomilovanja, kao novo tijelo, trebalo pomoći pri donošenju odluke. „Želja je samo da pojačamo ulogu struke i više obratimo pozornost na analize stručnih tijela“, poručio je Bošnjaković.

Kako je pak kazao gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, šesti Festival igračaka i ove je godine okupio velik broj posjetitelja, a organizira se s ciljem poticanja druženja djece i roditelja. „Izuzetno mi je drago da je i premijer prepoznao ovu manifestaciju i svojim dolaskom uveličao cijelu priču. Iz godine u godinu sve više rastemo, uključuje se sve više ljudi. Prepoznata je potreba da se u ovo moderno vrijeme vratimo onom iskonskom, a to su igra i druženje roditelja s djecom. Ovo je prilika da se vratimo nečemu što polako nedostaje u našem modernom životu“, rekao je gradonačelnik, istaknuvši da se Ivanić-Grad profilira kao grad sporta i poljoprivrede, a kroz ovaj festival kao grad poželjan za život obitelji.

Podsjetimo, festival je prošle godine privukao više od 15 tisuća posjetitelja, a jedino je događanje u Hrvatskoj i regiji koje je u potpunosti posvećeno igračkama te na jednom mjestu okuplja sve što ima veze s igrom.

2019-05-11T18:20:59+00:0011. Svibanj, 2019.|Novosti|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.