Prijave za program stručnog usavršavanja…

U tijeku su prijave za program stručnog usavršavanja „Pokreni promjenu! Volontiranje mladih za izgradnju kulture mira“ koji organizira Forum za slobodu odgoja u suradnji sa Zagrebačkom županijom. Stručno usavršavanje održat će se od 10. do 14. ožujka 2014. godine, a rok za prijavu je 15. veljače.

Osnovni cilj projekta „Pokreni promjenu!“ je potaknuti civilno društvo i javne odgojno-obrazovne ustanove na suradnju kako bi se spriječilo nasilje, nasilna komunikacija i netolerancija među mladima. Edukacijom i suradnjom navedenih sudionika te njihovim umrežavanjem promovirat će se nenasilna komunikacija, volontiranje, aktivno građanstvo, tolerancija i izgradnja mira kao temeljne i iznimno vrijedne društvene vrijednosti.

U sklopu projekta do sada su provedena kvalitativna istraživanja o interesima djece i mladih te o problemima s kojima se svakodnevno suočavaju. Također su provedene radionice s učenicima istih škola u cilju podizanja njihove svijesti o mogućnostima društvene angažiranosti i volontiranja na područjima od njihovog interesa te je izdana publikacija koja objedinjava rezultate istraživanja i radionica.

Inače, projekt „Pokreni promjenu!“ financira se iz programa pretpristupne pomoći IPA 2010 te su u njega uključene četiri županije (Zagrebačka, Grad Zagreb, Primorsko-goranska i Splitsko-dalmatinska).

Poziv za prijavu možete pogledati ovdje, a prijavnica se nalazi ovdje.

Članak: Zagrebačka županija

2014-01-22T11:54:48+01:0022. Siječanj, 2014.|Vijesti iz županije|