Promocija knjige Jadranka Bitenca – Apsolutni početnici

POSLUŠAJTE RAZGOVOR S JADRANKOM BITENCOM
Noć knjige u Knjižnici Ivanić-Grad bila je noć dobrog raspoloženja, vjerojatno zato što je glavna zvijezda bio Jadranko Bitenc, naš vječiti pozitivac, čovjek neobuzdanog duha i energije koja uvijek stremi visinama, radosti, uživanju.
Nakon nekoliko godina dočekali smo izlazak novog Jadrankovog romana pod naslovom Apsolutni početnici, u kojem progovara o aktualnim temama koje brinu djecu i mlade u malom gradu, prikazujući mnoge specifičnosti i zamke koje susreću na svom putu odrastanja. Mnoštvom dijaloga smještenih u realistične situacije Bitenc nam predstavlja živote tri glavna lika, Adriana, Maksa i Miška, najboljih prijatelja čije sudbine se isprepliću i mnogo više nego su oni toga ponekad svjesni.

Jadranko nam je priznao kako materijala za neki sljedeći roman već sad ima dosta, ali treba se opet primiti ozbiljnog posla, sjesti i sve to uobličiti u priču. Zapravo, ima tu više priča, a jedna bi mogla biti inspirirana životom mladih 70-ih godina 20. st., no projicirana u današnje vrijeme. Upravo ta sposobnost smještanja priče u neki “svevremenski” okvir jedna je od osnovnih značajki njegova pisanja – možda bismo čak mogli reći da je zahvaljujući tome nekako uvijek korak ispred vremena.

Senka Kušar Bisić

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:35:26+02:0024. Travanj, 2015.|Kultura|