REGIONALNI TURNIR MAŽORETKINJA U VELIKOJ MLAKI

Hrvatsko udruženje mažoret timova (HUMT) i Plesni klub Barbara organizirali su 1.regionalni turnir HUMT-a (regija Sjever) u Osnovnoj školi Velika Mlaka, u nedjelju 10.svibnja 2015.godine, a suorganizator je bio Mjesni odbor Velike Mlake.

Sudjelovali su sljedeći timovi mažoretkinja: Belečke mažoretkinje (Belec), Mažoretkinje Dubrovčan (Dubrovčan), Mažoretkinje Grada Poreča, Mažoretkinje Općine Martinska Ves, Mažoretkinje Posavski Bregi (Posavski Bregi), Plesna udruga Dijamant (Sisak), Plesna udruga MAGI (Graberje Ivanićko), Plesna udruga Ritmokracija (Zagreb) i Plesni klub Barbara (Velika Mlaka / Veliko Polje).

Mažoretkinje i njihove trenerice, sutkinje,vodstva timova, roditelje i goste pozdravili su predsjednica HUMT-a Milosava Katić, ravnateljica OŠ Velika Mlaka Đurđa Ivičar-Felja prof., predsjednik MO Velika Mlaka Goran Krilčić i predsjednik PK Barbara Vlado Palac. Natjecanje je održano u tri uzrasne kategorije (kadetkinje, juniorke i seniorke), s dva rekvizita (štap i pom-pon) u standardnim disciplinama: solo, duo-trio, mini formacija, velika formacija, mix mini i mix velika formacija.

Troje prvoplasiranih u svim disciplinama nagrađeni su medaljama i diplomama, a dodatno peharima najbolji u formacijama. Mažoretkinje plesne udruge MAGI iz Graberja Ivanićkog natjecale su se u tri kategorije,pri čemu su osvojile 2.mjesto (srebro) u kategoriji velikih formacija štap, 3.mjesto(broncu) u kategoriji mini formacija pom pon, te 4.mjesto u kategoriji velikih formacija pom pon kadeti. Mažoretkinje Posavski Bregi natjecale su se također u tri kategorije, pri čemu su zauzele 3.mjesto (bronca) u kategoriji mini fo rmacija štap kadeti, 2.mjesto (srebro) u kategoriji duo-trio štap kadeti,te 6.mjesto u kategoriji velikih formacija pom pon kadeti.

Mažoretkinje Posavski Bregi krenule su s pripremama za Samoborfest koji će se održati 06.06.2015. u Samoboru, a mažoretkinje plesne udruge MAGI pripremaju se za državno prvenstvo 20.-21.6.2015. u Opatiji.

Josipa Razum

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-05-13T07:37:05+02:0013. Svibanj, 2015.|Novosti|